Πείτε όχι στα… όχι των διαιτών!

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Όχι σε γλυκά, όχι σε σνακ, όχι στο αλάτι, όχι στο βούτυρο, όχι στο λάδι, όχι, όχι, όχι… οι δίαιτες τις περισσότερες φορές έχουν συνδυαστεί με αυτές τις στερήσεις για κάποιο λόγο. Ωστόσο, σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, δε χρειάζεται να προσπαθούμε τόσο σκληρά για να παραμείνουμε πιστοί στις δίαιτες που κατά καιρούς ακολουθούμε. Βάλτε στην άκρη τις στερητικές δίαιτες και απολαύστε τα πάντα αλλά με μέτρο!

Σταματήστε να φτιάχνετε λίστες, ξέρετε από αυτές που τοποθετούμε στο ψυγείο, αναφέροντας ποιες τροφές επιτρέπεται να καταναλώνετε άφοβα και ποιες όχι. «Μπορούμε να καταναλώνουμε όλες τις τροφές, απλά όχι όλες σε μία ημέρα», αναφέρει η Susan Roberts, που διδάσκει διατροφή και ψυχιατρική στο πανεπιστήμιο Tufts.

Συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών διατροφολόγων που έχουν καταλήξει σε αυτό το μοντέλο διατροφής, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τις τροφές που επιλέγουμε τελικά να απολαύσουμε.

Βέβαια, υπάρχει η απαραίτητη κατανόηση, αλλά από την άλλη πλευρά και οι αυταπάτες… Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να στο να γευθείς μία μπάλα παγωτού χαμηλών λιπαρών με το να καταλήξεις εντελώς «τυχαία» να αδειάσεις ολόκληρο το κουτί με το παγωτό!!! Ο έλεγχος της αναλογίας και ο περιορισμός των θερμίδων που πρέπει και χρειάζεται να καταναλώνουμε, εξακολουθούν να είναι οι βασικές αρχές προκειμένου να χάσουμε βάρος. «Είναι απλά ζήτημα του να μάθουμε τι και πόσο φαγητό πρέπει καταναλώνουμε», αναφέρει η Roberts.

Καταναλώστε λοιπόν άφοβα όλες τις τροφές, αλλά προσοχή… είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συνετά!!!Άλλωστε, «μέτρον άριστον», κάτι που ισχύει και πρέπει να ισχύει και για τις διατροφικές μας συνήθειες!

Μαρίνα Κουτσούμπα
(Πηγή cosmo.gr)