ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ | Απόσυρση ΙΧ: μέτρα για πώληση αυτοκινήτων κι όχι για το περιβάλλον

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook



Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Εμπόρων και Εισαγωγέων αυτοκινήτων χαρακτηρίζει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος των Οικολόγων Πράσινων τα πρόσφατα μέτρα Σουφλιά, που η κυβέρνηση βάφτισε καταχρηστικά «οικολογικά».

Τα μέτρα σχεδιάστηκαν ώστε να πουληθούν περισσότερα νέα αυτοκίνητα και όχι για το περιβάλλον και θα αυξήσουν το συνολικό αριθμό των κινούμενων ΙΧ (χειροτερεύοντας και το ήδη υπέρογκο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών).

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι πολίτες που κάνουν λογική ή λίγη χρήση του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έχουν ένα παλιότερο αυτοκίνητο. Αυτοί οι υπεύθυνοι πολίτες θα «τιμωρηθούν» χρηματοδοτώντας τα καινούργια αυτοκίνητα που θα αγοράσουν οι υπόλοιποι, μέσα από τα αυξημένα - επιβαρημένα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν. Εξόχως παράλογο επίσης, το ότι επιδοτούνται αυτοκίνητα με μεγάλο κυβισμό που εκπέμπουν παραπάνω ρύπους από αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας.

Οι πολίτες καλούνται να βιαστούν να αγοράσουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης νέο αυτοκίνητο (αφού τα μέτρα έχουν ημερομηνία λήξης το 2012) και να χρεωθούν ακόμα περισσότερο στις τράπεζες.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος κάνει λόγο και για την άρρηκτα δεμένη σχέση ΙΧ και τροχαίων ατυχημάτων και το φόρο αίματος που πληρώνουμε στις αυτοκινητοβιομηχανίες για χάρη του lifestyle της χρήσης ΙΧ, τη μεγάλη πληγή για την οποία τα παραδοσιακά ΜΜΕ αποφεύγουν επιμελώς να μιλάνε.

Στο τέλος του πρώτου μέρους της συνέντευξης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλος αρνήθηκε από την ελληνική Βουλή να δεχτεί το πολυτελές αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε και κάνει αντιπροτάσεις.

(Πηγή)