Οι γυναίκες που πίνουν 1 με 2 ποτά την ημέρα διατηρούν τη γραμμή τους

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Οι γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος συγκριτικά με τις γυναίκες που αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά, σύμφωνα με έρευνα του νοσοκομείου Brigham της Βοστόνης.
Στην έρευνα, που διήρκεσε 12 χρόνια, συμμετείχαν 19.000 γυναίκες 39 ετών και άνω, οι οποίες είχαν κανονικό βάρος. Όταν ξεκίνησε η έρευνα οι γυναίκες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ.
Το 40% των γυναικών απάντησε ότι δεν κατανάλωνε αλκοόλ, ενώ το 33% ανέφερε ότι έπινε ένα με δυο ποτηράκια αλκοολούχων ποτών εβδομαδιαίως. Το 6% απάντησε ότι έπινε τουλάχιστον ένα ποτό την ημέρα, ενώ μόνο το 3% των γυναικών δήλωσε ότι έπινε περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα.
Έπειτα από 12 χρόνια οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν κερδίσει βάρος. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, και ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, είναι ότι οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ κέρδισαν το περισσότερο βάρος, ενώ οι γυναίκες που έπιναν ένα με δυο ποτηράκια ημερησίως πήραν τα λιγότερα κιλά.
Τα αποτελέσματα επαληθεύτηκαν ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την αύξηση βάρους όπως, η ηλικά, το κάπνισμα, η φυσική άσκηση, η συνολική πρόσληψη θερμίδων κλπ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε οι γυναίκες που έπιναν ένα με δυο ποτηράκια αλκοολούχων ποτών την ημέρα – κατά προτίμηση μπίρα ή κρασί – είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες ή παχύσαρκες σε σχέση με τις γυναίκες που απέφευγαν το αλκοόλ.
Οι επιστήμονες ωστόσο προειδοποιούν ότι το αλκοόλ δεν αποτελεί λύση για τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

http://grizaniotis.blogspot.com