ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ!!!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Την Πέμπτη 30-4-09 και ώρα 2 το μεσημέρι, ένα νέο ατύχημα σε Μαθήτρια Σχολείου της Παλλήνης (ευτυχώς όχι μοιραίο), μας θύμισε πάλι το μεγάλο πρόβλημα της Οδικής Ασφάλειας της Λ. Μαραθώνος.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που με την άμεση κινητοποίησή τους βρέθηκαν κοντά στην Μαθήτρια και την οικογένειά της, Διεύθυνση, Kαθηγητές, Σύλλογος Γονέων και απλοί κάτοικοι- Ενεργοί πολίτες της Παλλήνης, που έδωσαν το παρόν. Στο Νοσοκομείο μάλιστα υπήρχε γενικότερα μια έκπληξη για το ενδιαφέρον που υπήρξε και για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχόταν το τηλεφωνικό κέντρο.

Καλά όλα αυτά, αλλά επηδεί είναι το 3ο ατύχημα στην Λ. Μαραθώνος σε διάστημα 1 χρόνου (ευτυχώς όχι μοιραία και τα 3) με θύματα Μαθήτριες ή Μαθητές των Σχολείων της Παλλήνης, πρέπει ΟΛΟΙ να προλάβουμε το επόμενο ατύχημα , ΤΩΡΑ που είναι καιρός και συγκεκριμένα:

• Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ & η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ως αρμόδιες υπηρεσίες βάση Νόμου) να δράσουν ΑΜΕΣΑ!!! προστατεύοντας τα Παιδιά μας,
• Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, να συνεργαστεί με τους Φορείς της εκπαίδευσης (Ένωση, Σύλλογοι Γονέων, Διευθυντές, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών) και από κοινού να διεκδικήσουμε Άμεσες Λύσεις,
• Οι ΓΟΝΕΙΣ να συμβουλεύσουν-εκπαιδεύσουν τα Παιδιά τους,
• Όλα τα ΣΧΟΛΕΙΑ της Παλλήνης να οργανώσουν Ημερίδες ή Προγράμματα ενημέρωσης Γονέων Μαθητών & Εκπαιδευτικών ΑΜΕΣΑ και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (www.ioas.gr) ή με άλλους φορείς.
• Η ΕΝΩΣΗ & οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ Γονέων κάθε Σχολείου να διανείμουν φυλλάδια και να οργανώσουν εκδηλώσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (Νομαρχία & Τροχαία Αγ. Παρασκευής).

Οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν σε 3 μέρη
1. στην ανύπαρκτη εκπαίδευση των παιδιών μας για την Οδική ασφάλεια,
2. στην έλλειψη σηματοδότησης και πολλών άλλων μέτρων, κυρίως έξω από τα Σχολεία μας και
3. στην ελλιπής αστυνόμευση πάσης φύσεως και γενικά πρόληψη των ατυχημάτων, διότι στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο από τέτοια μέτρα καταλαβαίνουμε.

Η πρότασή μου εκτός από τα παραπάνω είναι τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος Παλλήνης από τις κλήσεις της Τροχαίας, για παραβάσεις να διατίθενται ανταποδοτικά και αποκλειστικά για την Οδική ασφάλεια και κυρίως για την προστασία και διευκόλυνση των Μαθητών, σε κάθε δρόμο η Λεωφόρο που διασχίζει την Παλλήνη.

Χρειάζεται συμπόρευση, συνεργασία και αγώνα για να μην κλάψουμε πικρά όλοι μας!!!
Αλήθεια τι θα λέγαμε ΟΛΟΙ μας αν συνέβαινε το μοιραίο στο σπίτι μας και εκ των υστέρων καταλαβαίναμε πως δεν είχαμε κάνει όσα έπρεπε για να προφυλάξουμε το ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ???

Αντώνης Ρεφούλιας, Γονέας
(Πρ. Πρόεδρος Ενωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης & Μέλος Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Αν. Ατιικής)