Έκοψε τα αφτιά του σκύλου του και έβαλε φωτογραφίες στο Facebook!

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Υπάνθρωπος έκοψε τα αφτιά του σκύλου του με ψαλίδι και δημοσίευσε τις φωτογραφίες του αιμόφυρτου ζώου στο Διαδίκτυο! Την οργή της πανελλήνιας φιλοζωικής κοινότητας -και όχι μόνο- προκάλεσε το πρόσφατο κρούσμα κακοποίησης ζώου που εκδηλώθηκε στα Σφακιά της Κρήτης.

Στο εισαγγελέα Χανίων κατέθεσε μήνυση ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής «Η Προστασία Των Ζώων» εναντίον του νεαρού Γ Κ από τα Σφακιά που έχει σαν «χόμπι» να κόβει τα αυτιά από κουτάβια ράτσας pit bull, να τα εκπαιδεύει με τον πιο βάναυσο τρόπο και στην συνέχεια να τα πουλάει.


Ο Γ Κ έκοψε με το ψαλίδι που κουρεύουν τα πρόβατα τα αυτιά ενός λευκού κουταβιού pit bull, χωρίς να παρέχει στο ζώο οποιασδήποτε μορφής νάρκωση και δημοσίευσε τις φωτογραφίες με κουτάβι, πνιγμένο στα αίματα στο προφίλ του στο Facebook.

Εκεί σχολίασε με καμάρι και προφανή τα ψυχολογικά του προβλήματα το επίτευγμα του και εξήγησε ότι ετοιμάζεται να το πυροβολήσει με αεροβόλο για να μάθει και να συνηθίσει. Τελικά έβαλε και αγγελία για να πουλήσει το δύσμοιρο ζώο έναντι 350 ευρώ.

Μπορεί ο Γ Κ να θέλησε να σβήσει τα ίχνη του κατεβάζοντας τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο, αλλά ευτυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν εγκαίρως προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον του.

Σύμφωνα με την κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου είναι δυστυχώς μακρύς ο κατάλογος των «μεμονωμένων» περιστατικών κακοποίησης, που μόνο στην Κρήτη ξεπερνούν τα 1.000 κάθε χρόνο.

«Την ευθύνη για την δυσφήμηση της χώρας μας φέρει ακέραια η Πολιτεία και οι φορείς της για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της κακοποίησης των ζώων»

Την επόμενη φορά που κάποιο pit bull επιτεθεί σε άνθρωπο ας σκεφτούμε τι μπορεί να έχει τραβήξει στα χέρια ενός ανθρώπινου τέρατος.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και συγκλονιστικές φωτογραφίες για τα δυο νέα περιστατικά κακοποιήσεων μπορείτε να βρείτε στη φιλόζωη ιστοσελίδα.

(Πηγή)