Στελέχη εταιρείας διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Στέλεχος σε εταιρεία πληροφορικής και βιομηχανικών αυτοματισμών και πατέρας δύο εφήβων είναι ο 56χρονος άντρας που συνελήφθη προχθές, μαζί με τους δύο βοηθούς του, και πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί για κατοχή μεγάλης ποσότητας υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 56χρονου, βάσει του νέου νόμου που έχει μετατρέψει το αδίκημα σε κακούργημα, ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν η δικηγόρος της εταιρείας κατήγγειλε στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής τις υποψίες των υπευθύνων ότι κάποιοι υπάλληλοί τους είχαν στα κομπιούτερ της εργασίας τους υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η ενημερωμένη δικηγόρος γνώριζε ότι με το νέο νόμο η εταιρεία, στην οποία ήταν νομική σύμβουλος, θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα, στην περίπτωση που ανακαλυπτόταν η κατοχή ανάλογου υλικού, έστω και τυχαία, από τις αυτεπάγγελτες έρευνες των διωκτικών αρχών κι έτσι κατέφυγε στους αστυνομικούς.

Κάθε μεγάλη εταιρεία οφείλει, σύμφωνα με το νόμο, να έχει ενεργοποιημένα ειδικά προγράμματα που απαγορεύουν το κατέβασμα υλικού παιδικής πορνογραφίας και η έλλειψή τους θεωρείται σοβαρή ποινική παράβαση που μπορεί να της κοστίσει ακριβά, με βαριές νομικές κυρώσεις, εξηγούσαν χθες αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παράλληλα συνέχαιραν τους υπευθύνους της εταιρείας όπου εργαζόταν ο 56χρονος για την άμεση ανταπόκρισή τους, αφού, όπως τόνιζαν, χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα εντόπιζαν τον συλληφθέντα και τους συνεργούς του.

Επί ημέρες οι «ηλεκτρονικοί Ράμπο» παρακολουθούσαν τις κινήσεις των κομπιούτερ των υπαλλήλων της εταιρείας στο Διαδίκτυο, μέχρι που βεβαιώθηκαν ότι οι υποψίες της καταγγελίας ήταν βάσιμες. Ετσι το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Μαυρογένους, στον Πειραιά και έκανε έρευνα στους υπολογιστές τριών υπαλλήλων. Ο ένας ανήκε στο 56χρονο στέλεχος και οι άλλοι δύο στους βοηθούς του, ηλικίας 39 και 42 χρόνων, οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο. Στην έρευνά τους εντόπισαν και στους τρεις δίσκους υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατάσχεσαν και 16 CD γεμάτα βίντεο και φωτογραφίες που στην πλειονότητά τους απεικόνιζαν βιασμούς μικρών παιδιών, ακόμα και βρεφών.

Πιο διεστραμμένος εκτιμάται ότι ήταν ο 56χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνάς του, είχε περασμένη στο λαιμό αλυσίδα στην οποία είχε κρεμάσει ένα μικρό φορητό αποθηκευτικό μέσο (USB), το οποίο περιείχε επίσης υλικό παιδικής πορνογραφίας προκειμένου να το βλέπει οπουδήποτε και όποτε ήθελε. Αυτός ήταν εξάλλου ο λόγος που συνελήφθη για κατοχή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας, ενώ εις βάρος των υπολοίπων σχηματίστηκε απλώς δικογραφία.

(Πηγή madata)