![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

Τα στοιχεία του ΠΟΥ αποκαλύπτουν ότι σήμερα περισσότερα από 450 εκατομμύρια άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και στη συντριπτική πλειονότητά τους ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Την ίδια στιγμή στις χώρες αυτές ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2% του εθνικού εισοδήματος επενδύεται σε δράσεις για την ψυχική υγεία και την περίθαλψη αυτών των ασθενών.
«Οι αριθμοί του ΠΟΥ μαρτυρούν καθαρά ότι το βάρος στη δημόσια υγεία που προκαλεί η κατάθλιψη θα αυξηθεί κατακόρυφα- τόσο που ως το 2030 αναμένεται να επιβαρύνει τον τομέα δημόσιας υγείας περισσότερο από κάθε άλλη ασθένεια» επισήμανε ο δρ Σέκαρ Σαξένα από τον ΠΟΥ.
Σύμφωνα με τον δρα Σαξένα, η κατάθλιψη είναι πολύ πιο κοινή από άλλες ασθένειες τις οποίες φοβάται ο πληθυσμός, όπως ο καρκίνος ή το ΑΙDS. «Κάποιος θα μπορούσε να την αποκαλέσει “σιωπηλή” επιδημία».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως δείχνουν στοιχεία του ΠΟΥ, περίπου το 20% των παιδιών και των ενηλίκων παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα.
(Πηγή)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου