Μωρό γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος. Δείτε το βίντεο

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ένα απίστευτο περιστατικό συγκλονίζει την ιατρική κοινότητα στην Ινδία και όχι μόνο. Η εικόνα ενός νεογέννητου παιδιού κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς το αγοράκι γεννήθηκε με την καρδιά, κυριολεκτικά έξω από το σώμα του.

Για να τοποθετηθεί πίσω στη θέση της η καρδούλα του παιδιού, η οποία βρισκόταν έξω από το στήθος, χρειάστηκε η συνδρομή 13 γιατρών οι οποίοι έκαναν ειδικό χώρο ανάμεσα στην κοιλιά και το στήθος, ενώ μετακίνησαν στην κυριολεξία τους πνεύμονες και το συκώτι ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για περίπτωση που συναντάται σε μέσον όρο οκτώ γεννήσεων στο ένα εκατομμύριο. Η επανατοποθέτηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ τώρα αναμένεται η αντίδραση του παιδιού, η κατάσταση του οποίου μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται σταθερή.

Μια μέρα μετά τη γέννησή του, ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει στο Νέο Δελχί για να σώσει τη ζωή του παιδιού του. Επιβιβάζεται με το νεογέννητο σε τρένο, το οποίο είναι ασφυκτικά γεμάτο χωρίς κλιματισμό.

Αφού φτάνει στο νοσοκομείο, οι γατροί διαπιστώνουν πως εξαιτίας των άθλιων συνθηκών ταξιδιού, ο μικρός μολύνθηκε και υπέφερε από αφυδάτωση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που χειρούργησαν το μωρό, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ασθενούς που επιβιώνει της επέμβασης στην Ινδία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 230 περιπτώσεις, εκ των οποίων μόνο τρεις ασθενείς επιβίωσαν.(Πηγή madata.gr)