ΤΡΟΦΕΣ που ντοπάρουν τον εγκέφαλό μας...!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μέλι...Φρούτα...ψωμί...πατάτες...ρύζι...ζυμαρικά:
Η γλυκόζη είναι το βασικότερο καύσιμο του εγκεφάλου.Εαν λοιπόν στερηθεί ένα από αυτά,τότε αρχίζουν προβλήματα συγκέντρωσης.
Ηλιόσποροι...καρύδια...τόνος...σαρδέλα...σολομός...σκουμπρί:
Οι τροφές με πολλά ω-3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα ευεργητικές για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου ενώ ανεβάζουν και τη διάθεση.
Κόκκινο κρέας...πουλερικά...ψάρια...αυγά...γαλακτομικά:
Οι πρωτεϊνες κρατούν τον εγκέφαλο για εγρήγορση,βοηθώντας τον να αντεπεξέρχεται και κάτω από τη πίεση.
Φρούτα...σπανάκι...πράσινο τσάι:
Στις αντιοξειδωτικές ουσίες κρύβεται το μυστικό για καλή μνήμη.
Χουρμάδες...μπανάνες...βερίκοκα...πεπόνι...σταφίδες:
Οι Τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο δεν προστατεύουν μόνο από κράμπες αλλά ενισχύουν και το νευρικό σύστημα.

πηγή