ΦΡΙΚΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 30 ΧΡΟΝΟΥ...ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΥΤΗ ΠΙΣΣΑ,ΣΕ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ...

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Δεν περνάει μέρα που να μη σκοτωθεί ή τραυματιστεί κάποιος σε τόπο δουλειάς, τρανή απόδειξη των άθλιων συνθηκών εργασίας, της έλλειψης μέτρων που να προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, της περικοπής προσωπικού στο όνομα του κέρδους...

Χτες το πρωί καταγράφηκε άλλο ένα «ατύχημα» σε τόπο δουλειάς. Σε έργα ασφαλτόστρωσης δρόμου στην περιοχή του Γραμματικού, ένας 30χρονος βρήκε φριχτό θάνατο, όταν τον καταπλάκωσε καυτή πίσσα μετά από ανατροπή του φορτηγού, στο οποίο ήταν συνοδηγός.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Καπανδριτίου, πρόκειται για τον Βασίλη Κατσίκη, ο οποίος βρέθηκε στο εργοτάξιο χωρίς όμως να εργάζεται εκεί. Ωστόσο, ο θάνατος του άτυχου νέου έρχεται με τη σειρά του να αναδείξει με τραγικό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι εργάτες, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες τα φορτηγά που κουβαλάνε πίσσα είναι τα πιο παλιά, τα πιο διαλυμένα, σωστές «νεκροφόρες». Το συγκεκριμένο φορτηγό μάλιστα στις πίσω του ρόδες δεν είχε ούτε λάστιχα παρά μόνο ιμάντες και κινούνταν σε ολισθηρό από το πετρέλαιο έδαφος. Τα έργα είχε αναθέσει σε εργολαβία η εταιρεία «Ασφαλτικά Αττικής ΑΒΕΕ».

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος και φριχτός. Το φορτηγό που κουβαλούσε την πίσσα πάνω στο χωματόδρομο, ο οποίος επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί, ανατράπηκε από τη δεξιά πλευρά, του συνοδηγού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να τιναχτεί έξω από το φορτηγό, με αποτέλεσμα όλο το καυτό φορτίο να πέσει πάνω του και να ανασυρθεί λίγο μετά νεκρός. Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι άλλος εργαζόμενος στη θέση του ή και ακόμα περισσότεροι. Σήμερα αναμένεται να γίνει έρευνα στο εργοτάξιο από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 30χρονος έχασε τη ζωή του.

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ...ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ..."ΑΤΥΧΗΜΑ";;;;

(Πηγή prezatv.blogspot.com)