Τα πιάτα που τρέφουν τον έρωτα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Όμως πού διάθεση για έρωτα γυρνώντας κουρασμένη από τη δουλειά;Μην σκας! Μαγείρεψε ένα ωραίο αφροδισιακό πιάτο και θα δεις την λίμπιντο και τη γονιμότητά σου να ανθίζει. Εμείς σου προτείνουμε δέκα καλοκαιρινά πιάτα με σούπερ υλικά!

Φράουλες:
Γνωστές από την αρχαιότητα για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, τα μικρά σποράκια στην επιφάνεια του νόστιμου αυτού καρπού λέγεται ότι συμβολίζουν τη γονιμότητα. Τον Μεσαίωνα συνήθιζαν να τις σερβίρουν στους νεόνυμφους σε μια σούπα μαζί με ξινόγαλα. Είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που τονώνει τις αισθήσεις, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος.

Αβοκάντο:
Με τη βελούδινη υφή και το αρμονικό του σχήμα, είναι ένα ιδιαίτερα αισθησιακό φρούτο, το οποίο οι Αζτέκοι αποκαλούσαν «φρούτο της γονιμότητας». Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, απαραίτητη για μια υγιή σεξουαλική επιθυμία, περιέχει επίσης φολικό οξύ και βιταμίνη Β6 που εξισορροπούν τις ορμόνες. Δοκίμασέ το μαζί με φρέσκιες ντομάτες, χυμό λεμονιού και πράσινες πιπεριές για ένα γευστικό δροσερό πιάτο.

Σύκα:
Γλυκά και λαχταριστά, τα σύκα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά που δυναμώνουν τον οργανισμό και προσφέρουν ενέργεια. Στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής των αθλητών για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Μπορείς να τα γευτείς τα μαζί με παρμεζάνα ή σαλάμι για ένα πρωτότυπο και θρεπτικό πιάτο.

Σέλινο:
Περιέχει ουσίες που τονώνουν την ερωτική επιθυμία και μπορείς να το δοκιμάσεις ωμό με ένα ντιπ από γιαούρτι και μαγιονέζα, με λίγη κέτσαπ για ένα πικάντικο ορεκτικό και φυσικά με το υπέροχο κοκτέιλ Μπλάντυ Μέρι.

Κοτόπουλο:
Το νόστιμο και υγιεινό αυτό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες και αμινοξέα που επιδρούν ευεργετικά στην ερωτική σας ορμή. Περιέχει και μαγνήσιο το οποίο ωφελεί την κυκλοφορία. Είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις με πολλούς τρόπους και να καταναλώσεις ζεστό ή κρύο, με λαχανικά ή πατάτες.

Μπανάνες:
Πλούσιες σε βιταμίνη Β που τονώνει το ορμονικό σύστημα και βοηθάει τον μεταβολισμό. Συνδύασέ τες με φράουλες στο μπλέντερ για να φτιάξεις ένα υπέροχο κρεμώδες ρόφημα, γεμάτο θρεπτικές ουσίες.

Αμύγδαλα:
Σύμβολο γονιμότητας από την αρχαιότητα, αποτελούν το βασικό συστατικό για τα κουφέτα. Πλούσια σε ψευδάργυρο, που τονώνει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα και βιταμίνη Ε, που επηρεάζει ευεργετικά τον αισθησιασμό.

Σοκολάτα:
Οι Αζτέκοι τη θεωρούσαν τροφή των θεών, ενώ ο γνωστός Καζανόβα συνήθιζε να την τρώει συχνά για να είναι πάντα σε φόρμα. Περιέχει ουσίες που φτιάχνουν τη διάθεση και τονώνουν τις αισθήσεις.

Νέλλη Παρασκευοπούλου - womenonly.gr