ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στους δρόμους

Συνάντηση ενεργών πολιτών πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 με θέμα τη δημιουργία ενός πυρήνα πολιτών και συλλόγων με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους μας πλέον, Λεωφόρο Μαραθώνος.
Η δραστηριότητα της υπό σύστασης πρωτοβουλίας έχει τρεις άξονες, πρώτον τη στατιστική πληροφόρηση, μελέτη, παρέμβαση προς τις αρμόδιες αρχές-ρυθμίσεις, δεύτερον ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τρίτον τη συστηματική αντιμετώπιση επιμέρους θεμάτων, όπως οι διαφημιστικές πινακίδες-θέμα SOS, το παρκάρισμα, η επικίνδυνη οδήγηση, η σωστή αστυνόμευση, το πεζοδρόμιο, οι παράνομες παρακείμενες χρήσεις, η πύκνωση των ΜΜΜ, η δημιουργία πεζογεφυρών, ποδηλατοδρόμου, τα στηθαία και άλλα.
Η δημιουργία ενός Μαραθωνίου Παρατηρητηρίου Πολιτών και η αποτελεσματική παρέμβαση του θα συμβάλλει στο μέλλον στην ανάδειξη της Μαραθώνιας διαδρομής, την ήπια και ποιοτική ανάπτυξη και τη διατήρηση και προαγωγή της ασφάλειας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, ένθεν κακείθεν της Λ.Μαραθώνος και σε όλο το μήκος της.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Γιαννή, Προέδρου Νέου Βουτζά,
με τη συνεργασία του εκδότη της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Πάνου Ρωμανού και συμμετείχαν οι:
Γιώργος Γιάννακας, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Ραφήνας,
Νίκος Ιωνάς, δημοτικός σύμβουλος Ν.Μάκρης, τοπογράφος-συγκοινωνιολόγος,
Γιώργος Μερτύρης, ΚΙΒΩΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ, Πικέρμι-Νταού Πεντέλης,
Αντώνης Ρεφούλιας, πρ. Πρόεδρος Ενωσης Γονέων Παλλήνης-ασφαλιστής,
Φώτης Καφετζόπουλος, συνεργάτης Δημάρχου Μαραθώνα-έμπορος μοτοσυκλετών,
Παναγιώτης Στρούβελης, Δίκτυο Αν. Αττική-αυτοκινητιστής, Αγ.Μαρίνα,
Κωνσταντίνα Κουσουρή, Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ημερο Πεύκο,
Τίνα Τουπάι, Πρόεδρος Συλλόγου ΜΑΤΙ-διαφημίστρια και οι
Μαρία Μήλα, ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση,
Μαρία Βαφειάδου και Ολγα Αλεξοπούλου από τον Ερυθρό και τα Σπάτα.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης οι Ηλέκτρα Παπαδημητρίου, κοινοτικός σύμβουλος Πικερμίου – Ντράφι, εκπαιδευτικός και ο Θανάσης Γραμμένος, σύμβουλος Δημάρχου Γέρακα – υπ. Διδάκτωρ Πολ. Επιστημών.

Η πρωτοβουλία έχει χαρακτήρα κινητοποίησης της κοινωνίας πολιτών, είναι δηλαδή ανεξάρτητη από δημοτικές, νομαρχιακές και κομματικές παρατάξεις και σκοπιμότητες, καθώς και από ιδιωτικά συμφέροντα και κερδοσκοπικές επιδιώξεις. Σκοπός είναι η συστηματική, στοχευμένη και πρωτότυπη ενασχόληση σε έναν συγκεκριμένο οδικό άξονα – περιοχή, να αποτελέσει ένα πετυχημένο υπόδειγμα – πιλότο για ανάλογες συσπειρώσεις και παρεμβάσεις στην υπόλοιπη Αττική και αλλού στη χώρα, λαμβάνοντας κουράγιο και τεχνογνωσία από όσους δραστηριοποιήθηκαν αφού δάκρυσαν και μεταφέροντας γνώση και αισιοδοξία σ΄εκείνους που ευχόμαστε να μην δακρύσουν ποτέ, παρά μόνο από τη χαρά της ζωής, της δημιουργίας και της προσφοράς, στον άνθρωπο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Πηγή www.an-attiki.gr

Κοινοποιήστε το στο Facebook