ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ - Διακοπή δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στις 2 & 3 Απριλίου

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ

Προς το Υπουργείο Παιδείας και Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα:Προειδοποιητική διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική

Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την μεταφορά των μαθητών στα δημόσια σχολεία της περιοχής, κατόπιν ανάθεσης από την Νομαρχία Ανατολικής21Αττικής, με σημερινό έγγραφο τους προς τους αρμόδιους ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε προειδοποιητική διακοπή των δρομολογίων διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από την αρχή του 2008. Στο έγγραφο που απέστειλαν, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση και για τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών. Παράλληλα ανακοινώνουν ότι δεν θα πραγματοποιούν τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων, τις οποίες εκτελούσαν δωρεάν στα πλαίσια της σύμβασης που είχαν υπογράψει με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Είναι γνωστό ότι η καταβολή των χρημάτων, γίνεται από την Νομαρχία Ανατολική Αττικής από κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού που μεταβιβάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής και στην συνέχεια αποδίδονται στις Νομαρχίες.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι ζήτημα ευθύνης της πολιτείας. Είναι ζήτημα που σχετίζεται με την δημόσια δωρεάν παιδεία. Είναι ζήτημα που σχετίζεται με την ύπαρξη θεμάτων αρχής.

Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί:

* Έχετε κατανοήσει την σοβαρότητα του προβλήματος;
* Προτίθεστε άμεσα να καταβάλετε τα οφειλόμενα στις εταιρείες μεταφοράς των μαθητών ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις των μαθητών;

Ο Ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

____________________________________________________________________

Με έγγραφό τους προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής και την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής οι 25 εταιρίες που έχουν αναλάβει την μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της περιοχής, διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός και πλέον έτους και αναγγέλλουν προειδοποιητική διακοπή εκτέλεσης των δρομολογίων της Πέμπτης 2/4/09 και Παρασκευής 3/4/09.

Η καταβολή των χρημάτων στους μεταφορείς γίνεται από κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού που μεταβιβάζονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία κατανέμει το ποσόν σε κάθε Νομαρχία. Ήδη το οφειλόμενο ποσό για τα δρομολόγια που διενεργούνται στην Ανατολική Αττική είναι της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ και παρά τις συνεχείς, γραπτές και προφορικές, οχλήσεις της Νομαρχίας έχει σταλεί το 2009 το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο εξοφλήθηκαν οι οφειλές του 2007 και ελάχιστο τμήμα των οφειλομένων για το 2008.