Περισσότεροι εφιάλτες για τις γυναίκες

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Οι γυναίκες υποφέρουν από περισσότερους εφιάλτες στον ύπνο τους σε σχέση με τους άνδρες, επειδή τους είναι...πιο δύσκολο να «σβήσουν» τα συναισθήματά τους στο τέλος της μέρας, πριν πάνε να κοιμηθούν.
Αυτή είναι η διαπίστωση έρευνας του βρετανικού πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, με υπεύθυνη την ψυχολόγο λέκτορα, Τζένιφερ Πάρκερ.

Από την καταγραφή των πιο πρόσφατων ονείρων των εθελοντών που συμμετείχαν σε έρευνα, προέκυψε ότι το 19% των ανδρών είχαν δει εφιάλτες έναντι 34% των γυναικών, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο ποσοστό.

Όσον αφορά το συναισθηματικό υπόβαθρο, σύμφωνα με την Τζένιφερ Πάρκερ, οι εφιάλτες των γυναικών είναι πιο έντονοι συναισθηματικά σε σχέση με των ανδρών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες βλέπουν πιο δυσάρεστα όνειρα εν γένει και αυτά περιέχουν περισσότερες ατυχίες, δυστυχίες, αποτυχίες και αρνητικά αισθήματα για τον εαυτό τους.

Οι κυριότεροι γυναικείοι εφιάλτες είναι τριών ειδών: το αίσθημα ότι κάποιος τις κυνηγά και η ζωή τους απειλείται, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και τα συγκεχυμένα όνειρα που φέρνουν δυσφορία.

Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν ανακαλύψει ότι τα γυναικεία όνειρα περιέχουν περισσότερα μέλη της οικογένειας, πιο αρνητικά συναισθήματα και λιγότερη επιθετικότητα σε σχέση με τα ανδρικά όνειρα.

Τα όνειρα των ανδρών περιέχουν περισσότερες αναφορές στη σεξουαλική επαφή καθεαυτή, ενώ τα όνειρα των γυναικών περιέχουν περισσότερα φιλιά, καθώς και σεξουαλικές φαντασιώσεις με ονειρικούς χαρακτήρες ανδρών.

Πηγή και Φωτογραφία