Σας έχει πιάσει… ενεργειακή κρίση;

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

1270Νιώθετε ατονία και νωθρότητα; Αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ευεξία κάθε μέρα!

Πιείτε νερό: Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα. Αν δεν πίνετε πολύ νερό αφυδατώνετε τον οργανισμό σας με αποτέλεσμα να νιώθετε κούραση ή πονοκέφαλο. Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε 6-8 ποτήρια νερού.

Μην ανησυχείτε υπερβολικά: Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι οι ανησυχίες σας δεν είναι πάντα πραγματικές. Κάτι τέτοιο θα κατευνάσει την παραγωγή αδρεναλίνης από τα επινεφρίδια και θα σας κάνει να νιώσετε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Κάντε μία βόλτα: Τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της δουλειάς βγείτε έξω από το γραφείο. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος που περνάτε σε ανοιχτό περιβάλλον σας αναζωογονεί. Αν μάλιστα έχει λιακάδα θα αυξήσει την έκκριση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που ανεβάζει τη διάθεση και αυξάνει την ενέργειά μας.

Μάθετε κάτι καινούριο: Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι οι νέες εμπειρίες και γνώσεις χαρίζουν νέα πνοή στη ζωή μας. Όταν κάνουμε κάτι καινούριο ή πρωτότυπο ο εγκέφαλος απελευθερώνει την ντοπαμίνη, μία χημική ουσία που μας ανταμείβει με ευχάριστη διάθεση και μας τονώνει.

Φορτίστε τις μπαταρίες σας. Επιζητάτε στη διάρκεια της ημέρας κάτι γλυκό για να τονωθείτε; Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας έχουν πέσει. Φάτε ένα σνακ των 100 – 200 θερμίδων όπως ένα κομμάτι τυρί με χαμηλά λιπαρά σε ένα κράκερ, ένα φρούτο ή ξερά δαμάσκηνα. Αν το μεσημέρι, μετά το γεύμα, νιώθετε λήθαργο αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας καταναλώνει ενέργεια για να χωνέψει το μεσημεριανό στέλνοντας περισσότερο αίμα στην περιοχή του στομαχιού σας και λιγότερο στον εγκέφαλό σας. Η λύση; Μειώστε τις μερίδες ώστε το γεύμα σας να μην υπερβαίνει τις 500 θερμίδες.

Το μυστικό!

Αν νιώθετε έλλειψη ενέργειας και έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας, ασκείστε, κοιμάστε επαρκώς και δεν αγχώνεστε υπερβολικά επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μία χρόνια κατάσταση, όπως ο υπερθυρεοειδισμός, μπορεί να είναι η πηγή της κατάπτωσης που νιώθετε.

omorfamistika.gr