Δόντια γερά από την... κούνια

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

dontia Η φροντίδα πρέπει να ξεκινά από το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού

Η υγεία των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη της οδοντοστοιχίας του παιδιού σας.
Οι παιδοοδοντίατροι συνιστούν το πλύσιμο των δοντιών από τη στιγμή που αυτά βγαίνουν, αρχικά με μία βρεγμένη γαζούλα και αργότερα μετά την ηλικία των 2,5 ετών με μία οδοντόβουρτσα.
Σε πρώτο στάδιο χρησιμοποιούμε μόνο νερό και μετέπειτα με οδοντόκρεμες ανάλογα με την ηλικία.
Σημειώνουμε ότι στα φαρμακεία υπάρχουν οδοντόκρεμες για παιδιά από 2 ετών, τις οποίες μπορούν να τις καταπιούν χωρίς κανένα φόβο, μια και τις πρώτες φορές τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο τον τρόπο, παρά κάνουν δουλειά στα δόντια τους!
Παράλλλα, συνίσταται η φθορίωση των δοντιών ενός παιδιού από την ηλικία των 4 ετών μία φορά το χρόνο από παιδοοδοντίατρο. Το φθόριο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης της τερηδόνας.
Να έχετε στο μυαλό σας ότι όλοι οι οδοντίατροι μπορούν να φροντίσουν τα δοντάκια ενός παιδιού, ωστόσο οι παιδοοδοντίατροι προτιμώνται από τους γονείς, μια και έχουν ανάλογα διακοσμημένο το ιατρείο τους και διαθέτουν εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδάκια: από την καρέκλα που αυτά θα καθίσουν, μέχρι την τηλεόραση που παίζει παιδικά από πάνω τους και τις διαφορετικές γεύσεις στα σκευάσματα που θα τους βάλουν στο στόμα.
Επομένως η επίσκεψη στον παιδοοδοντίατρο γίνεται παιχνίδι και το μικρό σας θα εξοικειωθεί πολύ γρηγορότερα με όσα πρέπει να κάνει την ώρα που βρίσκεται στο γιατρό.


Πηγή:

mother.gr

newsbeast.gr