Σοκαριστική απολογία: "Τα κατέβαζα για ευχαρίστηση"

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σοκαριστική απολογία έδωσε ενώπιον του ανακριτή ένας από τους έντεκα συλληφθέντες της πρόσφατης «φουρνιάς» της επιχείρησης «Τσάρλι» της παιδικής πορνογραφίας, που ομολόγησε ότι κατέβαζε περιστασιακά στον υπολογιστή του το υλικό της ντροπής για την... ευχαρίστησή του.

Πρόκειται για τον πατέρα ενός δίχρονου παιδιού, που συνελήφθη μέσα στο κατάστημά του το οποίο διατηρεί στην Αθήνα και σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατείχε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας και συγκεκριμένα «έντεκα φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών να επιδίδονται σε διάφορες ασελγείς πράξεις».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν πλήθος αποθηκευμένων φωτογραφιών (5.000) με πορνογραφικό υλικό, οι οποίες εστάλησαν για επεξεργασία στα εργαστήρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα κατασχεθέντα των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, κατά το κατηγορητήριο, όπως και για τους υπόλοιπους συλληφθέντες, προκύπτει σταθερή ροπή των κατηγορουμένων προς τη διάπραξη του συγκεκριμένου εγκλήματος ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους.

«Είναι αλήθεια ότι έμπαινα στο Ιντερνετ εδώ και καιρό προκειμένου να κατεβάζω ταινίες και μουσική. Κατέβαζα και ερωτικές φωτογραφίες για την προσωπική μου τέρψη, ήλεγχα όμως να αφορούν ενήλικα μοντέλα. Από περιέργεια και μόνο σκέφθηκα να κατεβάσω ορισμένα αρχεία για να δω τι περιέχουν» υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος ότι τα αρχεία αυτά ήταν σε μορφή zip (συμπιεσμένα) και έπρεπε να τα σώσει για να τα κατεβάσει. «Διαπίστωσα πράγματι ότι περιείχαν έντεκα φωτογραφίες με ανήλικα, αλλά επειδή το υλικό αυτό δεν με ενδιέφερε, το άφησα στον υπολογιστή μου χωρίς να το σβήσω. Δεν ήξερα ότι διαπράττω αδίκημα. Δεν θυμάμαι να έχω κατεβάσει και άλλα τέτοια αρχεία στους σκληρούς δίσκους που μου κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενδεχομένως να υπάρχουν ... δεν το έκανα από κερδοσκοπία ... δεν ήξερα ότι μέσω του προγράμματος αυτού διανέμονται και σε τρίτους τέτοια αρχεία» δικαιολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος που παραδέχτηκε ότι η ενασχόλησή του με πορνογραφικό υλικό είναι εντελώς περιστασιακή, προς ευχαρίστησή του, αλλά μετανιώνει που δεν τα έσβησε από τον υπολογιστή του.

Ωστόσο, οι ανακρίσεις για τη μεγάλη επιχείρηση «Τσάρλι» συνεχίζονται και οι κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου από τους ανακριτές, στους οποίους έχουν απολογηθεί, όταν σταλούν τα συμπληρωματικά στοιχεία από την επεξεργασία που διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των αρχείων που βρέθηκαν στους υπολογιστές τους.

madata