Μία απίστευτη τραγωδία από ένα ιατρικό λάθος

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η Κλημεντίνη Μακρή είχε χάσει τη ζωή της στις 1/12/1999 από ρήξη μήτρας και ακατάσχετη αιμορραγία, τη στιγμή που γεννούσε το τρίτο της παιδί.


Ο επιμελητής της γυναικολογικής κλινικής, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα για το θάνατό της, είχε έρθει σε διαμάχη με τον διευθυντή της κλινικής, Παρασκευά Ελευθεριάδη, ο οποίος έξι μήνες μετά βρέθηκε μέσα στο ιατρείο του, στο νοσοκομείο, νεκρός. Ο λαιμός του είχε κοπεί με χειρουργικό νυστέρι, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, καθώς σιωπηλά υπερίσχυσε η άποψη πως ο γιατρός έγινε αυτόχειρας.

Τα δύο παιδιά της Κλημεντίνης Μακρή, στο πρωτόδικο δικαστήριο, ξυλοκόπησαν τον επιμελητή που είχε την αποκλειστική ευθύνη για το θάνατο της μητέρας τους. Τα δύο αγόρια επιτέθηκαν στο γιατρό μέσα στην αίθουσα, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, στη δίκη στον πρώτο βαθμό.

Εχθές, η θύμηση του θανάτου της μητέρας του, για τον δευτερότοκο γιο της Κλημεντίνης Μακρή, λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του και να οδηγηθεί μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκεί όπου πριν από δέκα ακριβώς χρόνια ξεψύχησε από εγκληματικό ιατρικό λάθος η μητέρα του, τη στιγμή που έφερνε στον κόσμο το τρίτο της αγόρι.

Ο 24χρονος γιος, χθες το απόγευμα, πήγε στο μνήμα της μητέρας του, στο κοιμητήριο της Ελευσίνας, και μετά επέστρεψε στενοχωρημένος στο σπίτι της οικογένειας.

Ο πατέρας του δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς το παιδί είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του.

Ο 24χρονος, στις 10 το βράδυ, αποσύρθηκε στο δωμάτιό του στον πρώτο όροφο, ενώ ο πατέρας του παρέμεινε στο ισόγειο του σπιτιού του και, όσο περνούσε η νύχτα, αποκοιμήθηκε

Το δευτερότοκο αγόρι, όμως, ανεβαίνοντας στο δωμάτιο του, είχε πάρει κρυφά από την κουζίνα ένα μαχαίρι, με το οποίο και έκοψε τις φλέβες του. Βλέποντας το αίμα να τρέχει, φοβήθηκε και χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια του πατέρα του, πήρε αιμόφυρτος το αυτοκίνητο και έφθασε μέχρι την πύλη του νοσοκομείου. Με αναμμένη τη μηχανή κατέβηκε, αλλά από την αιμορραγία σωριάστηκε στο προαύλιο, χωρίς να προλάβει να πει στον φύλακα ούτε καν το όνομά του.

Το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε στις 11.30 το βράδυ, όταν ο πρωτότοκος γιος επέστρεψε στο σπίτι και είδε το άδειο δωμάτιο του αδελφού του μέσα στα αίματα.

Ο Κωνσταντίνος Μακρής, πριν διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, και μη θέλοντας να δώσει άλλη πίκρα στον πατέρα του, έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου η αλήθεια δεν άργησε να φανερωθεί. Τότε τηλεφωνικά ενημέρωσε τον βιοπαλαιστή πατέρα πως ο Παναγιώτης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες του.

Στο Θριάσιο έγινε συρραφή των τραυμάτων και το αγόρι ξέφυγε τον κίνδυνο.

madata