Νέα γρίπη: «Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι πολύ δύσκολες»

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Πάνω από 10.000 πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας. Έτσι συνολικά έχουν εμβολιαστεί με το πανδημικό εμβόλιο 80.000 άνθρωποι, ωστόσο το νούμερο αυτό δεν ικανοποιεί τους επιστήμονες που επισημαίνουν πως το πανδημικό κύμα οδεύει προς την κορύφωση του.

Όπως μάλιστα, τόνισε σε σημερινή συνέντευξη η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι πολύ δύσκολες». Άλλωστε, η δραστηριότητα της νέας γρίπης είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες παρόλα αυτά το πανδημικό κύμα δεν έχει κάνει ακόμη το κύκλο του.

Στο μικροσκόπιο έχουν οι επιστήμονες τον νέο ιό Α (Η1Ν1) οι επιστήμονες και για έναν επιπλέον λόγο: την πιθανή απειλή μετάλλαξης του. Όπως ωστόσο, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Γιώργος Σαρόγλου επικαλούμενος τα στοιχεία έρευνας του ΠΑΣΤΕΡ, δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιο πρόβλημα στην χώρα μας.

Κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας κ Ξενογιαννακοπούλου ρωτήθηκε και για την σκέψη να μπει πρόωρο λουκέτο στα σχολεία πριν τις Χριστουγεννιάτικες εορτές, ως ένα επιπλέον μέτρο αναχαίτισης της διασποράς. Η ίδια ωστόσο, διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει λόγος.

Σημειώνεται, πως από αύριο ξεκινά το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον υγιή πληθυσμό. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται, κυρίως, στα Κέντρα Υγείας, στα Ιατρεία του ΙΚΑ καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα Νομαρχιών και Δήμων της χώρας. Πληροφορίες στην τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τη Νέα Γρίπη 1135 καθώς και στην ιστοσελίδα www.ygeianet.gov.gr, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με νέα Κέντρα εμβολιασμού.