Το Ειδικό Σχολείο Νταού Πεντέλης, εντάχθηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των SPECIAL OLYMPICS 2011

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το Ειδικό Σχολείο Νταού Πεντέλης, εντάχθηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των SPECIAL OLYMPICS 2011. Παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από το ΕΕΕΕΚ θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ), στο Εργαστήριο Πληροφορικής " Με λογισμό και με όνειρο". Έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες τους ομαδικές δραστηριότητες για τη διενέργεια του Project " Είμαστε λέτε διαφορετικοί, όταν είναι ίδια με τα δικά σας τα όνειρά μας";

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάλυσης θα προσεγγίσουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού του σχολείου τις έννοιες της "διαφορετικότητας", του "άλλου", του "ξένου" και στερεοτύπων της κοινωνίας μας.

Βασικος σκοπός όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι η απο-ασυλοποίηση των Ειδικών Σχολείων και των παιδιών με αναπηρία, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων αυτών στην κοινωνία. Επιμέρους στόχοι είναι η κατανόηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, η διαμόρφωση στάσεων και συστήματος αξιών, η καλλιέργεια κριτικής και δημιουργικής σκέψης, η ανάπτυξητων των συναισθηματικών τους δεξιοτήτων για τη διαχείριση κοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με την "αναπηρία" και την ένταξη τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας στο blog του εργαστηρίου μας http://ictspeciallove.blogspot.com/

Μαρία Φραγκάκη,
η "υπολογίστρια και διαχειρίστρια του blog
" Εργαστήρι Πληροφορικής με Λογισμό και με Όνειρο"