Θρήνος για τη 5χρονη Λάουρα που έχασε τη μάχη με το καρκίνο

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η πεντάχρονη πιτσιρίκα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει την μάχη για την ζωή.
Έφυγε από κοντά μας το περασμένο Σάββατο.
Η Λάουρα Λάχα, επί της ουσίας, αργοπέθαινε αβοήθητη, καθώς ούτε οι Έλληνες γιατροί μπορούσαν να την χειρουργήσουν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, ούτε έδιναν γνωμάτευση προκειμένου να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.
Την περιπέτεια της υγείας της μικρούλας, η οποία έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, και την αναλγησία των υπηρεσιών υγείας του ελληνικού κράτους, έφερε στην δημοσιότητα η zougla.gr στις 8 Οκτωβρίου 2009.
Οι νευροχειρουργοί των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Γεώργιος Γεννηματάς» γνωμοδότησαν ότι, αφού μετά από 18 μήνες χημειοθεραπείας ο όγκος δεν είχε υποχωρήσει, θα έπρεπε το παιδί να χειρουργηθεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.
Όμως οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο η μικρή Λάουρα νοσηλευόταν επί 18 μήνες, αν και αναγνώριζαν ότι η επέμβαση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αρνήθηκε να δώσει στην οικογένεια Λάχα την απαραίτητη γνωμάτευση, λέγοντας ότι «πρέπει να σταθμιστούν οι πιθανότητες επιτυχίας».
Ο πατέρας της μικρής Λάουρα, Λιριάν Λάχα, έκανε έκκληση προς τους αρμόδιους για να δοθεί μία λύση στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το παιδί του.
Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και λίγες μέρες μετά από τις εκλογές, ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα και πίεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Ήταν όμως αργά. Ο όγκος είχε προχωρήσει πολύ και η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.
Η οικογένεια αρνήθηκε η πεντάχρονη κορούλα να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή θεραπεία, που βρισκόταν όμως σε πειραματικό στάδιο, μόνο σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. Το παιδί τους είχε ήδη ταλαιπωρηθεί ανεπανόρθωτα.
Οι εξετάσεις της μικρής Λάουρας στάλθηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό, αλλά κανείς δεν έδινε περιθώρια βελτίωσης της υγείας ή επιβίωσής της.
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί και το παιδί ενδεχομένως να ζούσε, εάν οι γιατροί έδιναν σε αυτό το κοριτσάκι την ευκαιρία να χειρουργηθεί στο εξωτερικό αρκετούς μήνες πιο πριν.

Πηγή: madata.gr