Έρχονται υπόγειοι κάδοι στην Πάργα

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Νέοι κάδοι για... άοσμα σκουπίδια μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα.

«Άλμα» στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων επιχειρεί τελευταία ο δήμος Πάργας , όπου ξεκινά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την αντικατάσταση συμβατικού κάδου απορριμμάτων με υπόγειο.
Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπόγειων κάδων είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα συλλογής απορριμμάτων το οποίο εξωτερικά μοιάζει με γραμματοκιβώτιο.

Τα απορρίμματα μέσω ειδικών θυρίδων καταλήγουν στους κάδους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και διαθέτουν σύστημα αυτόματου ψεκασμού με απολυμαντικό υγρό, αποσμητικό υγρό, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, φωτεινές ενδείξεις πληρότητας των κάδων και αυτόματο κλείδωμα των θυρίδων όταν οι κάδοι...

γεμίσουν, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και τηλεχειρισμό για ανύψωση του συστήματος.

Όπως υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της εταιρίας «Περιβαλλοντική ΑΤΕΒΕ», Φώτης Τελώνης, η χρήση του συστήματος είναι πολύ απλή ενώ η αποκομιδή γίνεται με ανύψωση των « υπογειοποιημένων» κάδων από το συμβατικό απορριμματοφόρο του Δήμου.
«Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπόγειων κάδων συμβάλλει όχι μόνο να διατηρούμε τις πόλεις μας καθαρότερες αλλά και ομορφότερες εξαφανίζοντας την παρουσία και την δυσοσμία των απορριμμάτων» συμπληρώνει ο κ. Τελώνης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος της Πάργας είναι ένας από τους πρώτους στην περιοχή που το εφαρμόζουν..
Η χρήση από τους πολίτες είναι πολύ απλή. Ανοίγουμε τη θυρίδα εισαγωγής, ρίχνουμε τα απορρίμματα και κλείνουμε. Για τη διευκόλυνση της χρήσης, η θυρίδα μένει σταθερά ανοικτή για τη ρίψη, ενώ με μια μικρή ώθηση κλείνει μόνη της με αποσβένουσα κίνηση. Όταν ένας κάδος γεμίσει, ανάβει η φωτεινή ένδειξη πληρότητας, η αντίστοιχη θυρίδα αυτόματα ασφαλίζει και η εξυπηρέτηση γίνεται από την άλλη θυρίδα εισαγωγής

Διαβάστε την συνέχεια

-