Η ΔΕΗ θα πληρώσει ακριβά για το θάνατο 21χρονης

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Αποζημίωση-μαμούθ ύψους 460.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η ΔΕΗ στους συγγενείς μιας 21χρονης κοπέλας, η οποία έχασε τη ζωή της τον Ιούνιο του 2001, όταν την διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της στην Κατερίνη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κατερίνης έκρινε ότι ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε παραλείψεις της ΔΕΗ και του τότε προϊσταμένου τεχνικού τομέα, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί τελεσίδικα και αμετάκλητα από τα ποινικά δικαστήρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η ΔΕΗ δεν είχε κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του δικτύου παροχής ρεύματος, με αποτέλεσμα «να αποκοπεί ο ουδέτερος αγωγός τροφοδοσίας της τριφασικής σύνδεσης της οικοδομής, που βρισκόταν στην κολόνα της ΔΕΗ, να τροφοδοτηθεί με ρεύμα ο θερμοσίφωνας και να κεραυνοβοληθεί η γυναίκα, που εκείνη τη στιγμή έκανε μπάνιο».

Στις 11 Ιουνίου 2001, η κοπέλα και ο σύζυγός της επέστρεψαν στο σπίτι τους έπειτα από ένα απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα και άναψαν το θερμοσίφωνα. Αφού ολοκλήρωσε το μπάνιο του βγήκε από την μπανιέρα, ενώ ταυτόχρονα μπήκε η σύζυγός του σε αυτήν, ανοίγοντας τη βρύση της μπανιέρας για να συμπληρώσει νερό. Τότε ο ίδιος αισθάνθηκε να τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα στο αριστερό του πόδι και ταυτόχρονα ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνούσε και το σώμα της συζύγου του. Έσπευσε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει να κατεβάσει το γενικό διακόπτη και επέστρεψε στη μπανιέρα, προσπαθώντας να ανασύρει τη σύζυγό του.

Η 21χρονη, η οποία υπέστη καρδιακή ανακοπή, διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη όπου εξέπνευσε έπειτα από 15 ημέρες.