Έχετε Hotmail; Προσοχή

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Οι κωδικοί πρόσβασης χιλιάδων λογαριασμών της διάσημης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), Hotmail, διέρρευσαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Microsoft, η οποία κατέχει τη Hotmail είπε στο BBC ότι γνωρίζει για τις διαμαρτυρίες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό και έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Πρόκειται για την υπηρεσία «Windows Live» της Hotmail που επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία (chat) και ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα σε δύο χρήστες.

Το ΒΒC αναφέρει ότι περισσότεροι από 10.000 κωδικοί ασφαλείας διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν την 1η Οκτωβρίου από την ιστοσελίδα «pastebin.com».

Το blog ισχυρίστηκε ότι οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν από αγνώστους ή οι ιδιοκτήτες τους έπεσαν θύματα του ηλεκτρονικού τρόπου που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να αποσπούν προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή κωδικούς πρόσβασης και ασφαλείας, από ανυποψίαστους χρήστες.

Το «τέχνασμα» αυτό, που είναι γνωστό ως «phising», αφορά στη λειτουργία ψεύτικων ιστοσελίδων που προσελκύουν τους χρήστες του ίντερνετ για να «ψαρέψουν» τα προσωπικά τους στοιχεία.

(Πηγή)