Η Καταστροφή του Περιβάλλοντος Οφείλεται στον Άνθρωπο

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Μια σειρά από σαρωτικές φυσικές καταστροφές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους και αφάνισαν ολόκληρες περιοχές έζησε η Ασία την προηγούμενη εβδομάδα. Τσουνάμι στον Ειρηνικό, σεισμός στην Ινδονησία, καταστρεπτικοί τυφώνες στις Φιλιππίνες, στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος.


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η μη ελεγχόμενη αστυφιλία και η διαφθορά είναι το αποτέλεσμα της δράσης του ανθρώπινου παράγοντα, ο οποίος κάθε άλλο παρά αμελητέος είναι όσον αφορά στη σφοδρότητα των φυσικών καταστροφών που βιώνουν αυτές τις ημέρες οι χώρες της Ασίας.

«Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η αποψίλωση των δασών και οι κλιματικές αλλαγές είναι σημαντικές», εξηγεί ο Ραφαέλ Σένγκα, εμπειρογνώμονας για το WWF.

Στις Φιλιππίνες, περισσότεροι από 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Κετσάνα, που έπληξε στις 26 Σεπτεμβρίου την πρωτεύουσα Μανίλα και τα περίχωρά της. Οι βροχές που προκάλεσε, οι χειρότερες της τελευταίας 40ετίας, εξαφάνισαν από προσώπου γης τις παραγκουπόλεις αυτής της μεγαλούπολης των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όμως, μια τέτοια καταστροφή κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη θα πρέπει να χαρακτηρισθεί στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Στην Ινδονησία, περισότεροι από 500 άνθρωποι χάθηκαν από το σφοδρό σεισμό που έπληξε την Παντούνγκ, πρωτεύουσα της δυτικής Σουμάτρας. Κι εκεί, όμως, δεν ήταν όλα αναπάντεχα. Η Παντούνγκ βρίσκεται σε μία ζώνη έντονης σεισμικής δραστηριότητας και οι επιστήμονες επεσήμαιναν εδώ και πολλά χρόνια τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού στην περιοχή. Οι κάτοικοι της πόλης, που ανέρχονται σε ένα περίπου εκατομμύριο, ζουν σε κτίσματα αμφίβολης ποιότητας και αντισεισμικής ασφάλειας.

«Η αύξηση της αστυφιλίας στην Ασία ώθησε τους πληθυσμούς σε γεωγραφικές περιοχές που πλήττονται συχνά από φυσικές καταστροφές», εξηγεί στιν ιστοσελίδα του το Κέντρο Προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην Ασία, που εδρεύει στην Μπανγκόκ. «Αυτό κάνει ευάλωτους τους πληθυσμούς και τις υποδομές», προσθέτει.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ασιατικής Τράπεζας Αναπτύξεως (BAD), υπολογίζεται ότι ως το 2030 συνολικά 5 δις άνθρωποι θα ζουν σε αστικά κέντρα, έναντι 3,3 δις το 2008. Το 2007, το 75% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε φυσικές καταστροφές ζούσαν στην Ασία, προσθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση World Vision.

(Πηγή)

2 σχόλια:

polykarpos markaras είπε...

Κέντρο Αθήνας "AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

"{Παρεδόθη}" καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κυβ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμου με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε δασική έκταση.!!!

Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση ΠΟΙΩΝ φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, υπαρκτές οι χημικές και αρωματικές, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής και ΜΗ αναμόχλευση διάστρωση υγειούς χώματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη (και οχι μόνο) !
{ έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }.....,
H σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά και τα εκτεταμένα ιχνη οικοδομικών κατασκευών σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου, τουλάχιστον 60 στρεμμ.{επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και "πνίγει" την διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.!!!!!!!!!

Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα της "τσιμεντένιας μάντρας" πλησίον του μνημείου της Αθηνάς των κων Μπέη - Γεννηματά.....και ότι: το Εργον

της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!

συνεχ.....

polykarpos markaras είπε...

vu


ΕΣΑΕΙ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ". !!!!!!!!!
σχετ.άρθρο δελτίου μηχανικών ΤΕΕ 2604/18/10/10

Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, ΕΣΠΑ που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

Αλλά... Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα δηλωθέντα και επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs - εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;;..... Δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί - Green Park γιαπί και οχετός - Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων-στάσιμων υδάτων, "τα ύδατα της ΕΥΔΑΠ και ουχι των γεωτρήσεων να οδεύουν στο αποχετευτικό δίκτυο των φρεατίων και στον Σαρωνικό" !! και ενα μέρος των ήδη τσιμεντοστρωμένων περιφερειακών δρόμων να περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!!!!!). Οι επεμβάσεις στο διαμορφωθέν ξέφωτο λόγω αποψιλώσεων στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές.

Και κατά ένα μυστηριώδη τρόπο ως εμφαίνεται και απο στοιχεία, κονδύλια απορροφώνται για αναπλάσεις, οι αναπλάθοντες καταλαμβάνουν καλύτερες κυβερνητικές θέσεις π.χ ( η πρώην Υπερνομάρχης Μπέη αναβαθμίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπ.Τουρισμού, ο δε πρώην δασάρχης Αμοργιανιώτης του Π.Α κατέλαβε τη θέση του Γραμματέα Δασών στό ΥΠΕΚΑ).

Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη - Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι, πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.


Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
..................Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί............. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα - ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί.... εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ....τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;

Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι 'Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα "τοις κείνων ρήμασι"!!!!

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ


http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://polmarkarch.wordpress.com
www.asda.gr/elxoroi
http://expaganus.wordpress.com

οι κάτοικοι θαμώνες