Παιδικοί σταθμοί γκέτο στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Χιλιάδες παιδιά σε όλη την Αθήνα ζουν καθημερινά το ίδιο τριτοκοσμικό δράμα. Πίσω από τα ερμητικά κλειστά πατζούρια και τις διπλοκλειδωμένες πόρτες των παράνομων παιδικών σταθμών, «φλερτάρουν» με κινδύνους και μεταδοτικές ασθένειες παιδιά ηλικίας μερικών μηνών μέχρι 5-6 ετών. Σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας. Όπου η θέρμανση είναι πολυτέλεια, τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής στοιχίζουν και τα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται περιττά από τους, κατά το προφανές, ασυνείδητους ιδιοκτήτες των χώρων αυτών, τους οποίους οι ίδιοι βαφτίζουν «παιδικούς σταθμούς».

Το παράνομο κέρδος είναι μεγάλο, αφού δεν υπάρχουν τα λειτουργικά κόστη που προβλέπει η νομοθεσία. Στις εφόδους των αρμοδίων υπηρεσιών φυγαδεύουν τα παιδιά σε γειτονικές ταβέρνες, υπόγεια, αυλές σε μερικές περιπτώσεις και κοντινές πλατείες της περιοχής.

Δεκάδες είναι οι παράνομοι σταθμοί σε όλη την Αθήνα, εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι περιπτώσεις των παράνομων χώρων που έχουν σφραγιστεί στο παρελθόν περισσότερες από δύο και τρεις φορές με αποφάσεις της Νομαρχίας είναι πάρα πολλές. Όμως, ως διά μαγείας, οι ίδιοι παράνομοι χώροι επαναλειτουργούν.

Πέρυσι: Κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικο
Φέτος: Διευθύνει παράνομο παιδικό σταθμό


Χαρακτηριστικό της χαώδους ασυδοσίας στο χώρο αυτό, η περίπτωση ιδιοκτήτη παράνομου παιδικού σταθμού, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο, του έχουν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζει σχολικό περιβάλλον σε απόσταση δεκάδων μέτρων, όμως διατηρεί ακόμα στην Αθήνα έναν από τους δεκάδες παράνομους αυτούς χώρους.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, οι συνθήκες που επικρατούν για τα παιδιά στο εσωτερικό είναι άθλιες. Μοιράζονται το ίδιο σκεύος εστίασης, μένουν νηστικά, κοιμούνται στο πάτωμα… Δείτε!

Παρακολουθήστε τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Νέου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών – Νηπιαγωγείων Ελλάδος, κ. Στέργιος Καλόγηρος.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ