Ενημερωτικά φυλλάδια από τον "ουρανό" σκότωσαν κοριτσάκι

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το θάνατο, στο όνομα της από αέρος... προπαγάνδας, βρήκε ένα μικρό κορίτσι στο Αφγανιστάν, όταν ένα κιβώτιο με ενημερωτικά φυλλάδια, το οποίο έριξε αεροσκάφος της RAF, κατέληξε πάνω στο κεφάλι του. Το περιστατικό, το οποίο το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας χαρακτήρισε «απόλυτα θλιβερό», συνέβη στις 23 Ιουνίου, αλλά γνωστοποιήθηκε μόλις χθες.

Το πλήρωμα του C130 πετούσε πάνω από αγροτικές περιοχές της επαρχίας Χελμάντ προσπαθώντας να στείλει το μήνυμα των συμμαχικών δυνάμεων ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους πληθυσμούς. Τα κουτιά με τα φυλλάδια υποτίθεται ότι μετά την πτώση τους από τα αεροσκάφη ανοίγουν στον αέρα, οπότε σκορπάει το υλικό που περιέχουν σε μεγαλύτερη ακτίνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα κουτιά δεν άνοιξαν και ένα από αυτά χτύπησε το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού δήλωσε ότι ήταν κρίμα που το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο της Κανταχάρα, σημειώνοντας ότι συνήθως, όταν τραυματίζεται ένας πολίτης, μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Camp Bastion, όπου έχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Το μικρό κορίτσι είναι ένα από τα πολλά αθώα θύματα αυτού του πολέμου, στον οποίο 1.500 πολίτες έχασαν τη ζωή τους μόνο την τελευταία χρονιά.

(Πηγή madata)