"Έφυγε" ο 9χρονος Μανώλης σε μία εγχείρηση ρουτίνας

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ενοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης οι δύο γιατροί -ένας αναισθησιολόγος και ένας ωτορινολαρυγγολόγος- που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για το θάνατο του 9χρονου Μανώλη Μαρκάκη κατά τη διάρκεια επέμβασης για την αφαίρεση των αμυγδαλών, το Σεπτέμβριο του 2005.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και σε αφαίρεση για ένα χρόνο της άδειας επαγγέλματος, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Και οι δύο έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν οι τραγικοί γονείς. Οπως είπε ο πατέρας του άτυχου αγοριού Γιάννης Μαρκάκης, «μας είπαν ότι η επέμβαση που ξεκίνησε στις 9 το πρωί θα διαρκούσε 45 λεπτά, ωστόσο οι ώρες περνούσαν. Γύρω στις 12 το μεσημέρι αρχίσαμε να χτυπάμε τις πόρτες του χειρουργείου. Μπήκα μέσα, πήγα προς το παιδί μου που είχε μπλε χρώμα, έκανε σπασμούς και έβγαζε κάτι σαν ρόγχο. Αργότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας άνοιξαν την πόρτα και μου είπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά». Από την πλευρά της, η μητέρα ζητούσε να μάθει γιατί επί μιάμιση ώρα που είχε υποστεί ανακοπή ο γιος της δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους δύο γιατρούς.

(Πηγή madata)