Σομαλία: 112χρόνος παντρεύτηκε 17χρονη!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ούτε 20, ούτε 40, ούτε 70 αλλά 95 χρόνια διαφορά έχει ένα ζευγάρι στη Σομαλία το οποίο ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου αυτή την εβδομάδα και την τελετή παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο σύζυγος, Ahmed Muhamed Dore, ηλικίας... 112 ετών έχει στο ενεργητικό του ήδη 5 γάμους από τους οποίους έχει αποκτήσει 13 παιδιά. Παρόλα αυτά δεν πτοείται και δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως θέλει να κάνει και άλλα παιδιά με την... 17χρονη σύζυγό του.

"Σήμερα ο Θεός με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου", είπε ο κ. Dore ενώ η οικογένεια της συζύγου, Safia Abdulleh ,υποστήριξε πως η κοπέλα είναι ευτυχισμένη στο πλάι του αγαπημένου της.

Μάλιστα, ο 112χρονος ισχυρίστηκε πως περίμενε να μεγαλώσει η κοπέλα και φτάσει τα 17 ώστε να τη ζητήσει σε γάμο.

"Δεν την πίεσα αλλά χρησιμοποίησα την εμπειρία μου για να την πείσω για την αγάπη μου και έπειτα αποφασίσαμε να παντρευτούμε", υπογράμμισε ο γαμπρός.

Σύμφωνα με το BBC, οι αντιδράσεις των κατοίκων πάνω στο γάμο ήταν ανάμικτες καθώς άλλοι εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχουν μεταξύ τους, η οποία αγγίζει σχεδόν τον έναν αιώνα, ενώ άλλοι ήταν χαρούμενοι αφού είπαν πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Ο κ. Dore έχει συνολικά 114 παιδιά και εγγόνια και το μεγαλύτερο παιδί του είναι 80 ετών. Τρεις από τις πρώην συζύγους έχουν πεθάνει ενώ επιθυμεί να αποκτήσει και άλλους απογόνους.

"Είναι ευλογιά Θεού να έχεις κάποιον που σε αγαπάει και σε προσέχει", κατέληξε ο κ. Dore.

Πηγή