SOS γιατρών:«παγκόσμια η καταστροφή στην υγεία από το κλίμα»

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Με δημοσίευσή τους στις επιστημονικές επιθεωρήσεις The Lancet και The British Medical Journal, οι ιατρικές οργανώσεις καλούν τους γιατρούς να βρεθούν μπροστά στην εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις για την σύνοδο του Δεκεμβρίου χαρακτηρίζονται από έντονες διαφωνίες όσον αφορά το πόσο θα περιοριστούν οι εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και πώς θα χρηματοδοτηθεί η προστασία του κλίματος για τις φτωχές χώρες.

«Οι πολιτικοί θα είναι αναποφάσιστοι σε τέτοιες ταραχώδεις οικονομικά εποχές», επισημαίνεται σε επιστολή που υπογράφεται από τους επικεφαλής των 18 οργανώσεων. «Αν η ανταπόκρισή τους είναι αδύναμη, τότε οι επιπτώσεις στην παγκόσμια υγεία θα είναι καταστροφικές».


Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αυξημένες θερμοκρασίες είναι πολύ πιθανό να συμβάλουν στην εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών, να περιορίσουν τις ποσότητες τροφίμων και πόσιμου νερού στις αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και να οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων από ασθένειες που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

(Πηγή tanea.gr)