Πειραματικό φάρμακο συρρικώνει καρκινικούς όγκους

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Επιστήμονες παρουσίασαν αποτελέσματα πειραματικού φαρμάκου που σε αρχικές δοκιμές μείωσε σημαντικά όγκους καρκίνου του δέρματος.

Αμερικανοί ερευνητές από το νοσοκομείο Memorial Sloan-Kettering, στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα είναι πρωτοφανή.

Αν και δεν αποτελεί θεραπεία, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 31 ασθενείς με καρκίνο του δέρματος τελικού σταδίου, υποδεικνύει ότι η αγωγή ενδεχομένως θα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να επεκτείνει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Χρειάζονται νέες δοκιμές, μεγαλύτερης κλίμακας, για να δοκιμαστεί το φάρμακο PLX4032. Στην έρευνα, που ανακοινώθηκε σε συνέδριο για τον καρκίνο, στο Βερολίνο, οι επιστήμονες υπέβαλαν σε αγωγή ασθενείς με μετάσταση.

Στους ασθενείς χορηγήθηκε νέο φάρμακο που μπλοκάρει τη δραστηριότητα γονιδίου που θεωρείται ότι εμπλέκεται στην εξάπλωση του καρκίνου του δέρματος, του BRAF.

Σε διάστημα 2 εβδομάδων, οι επιστήμονες παρατήρησαν γρήγορη και σημαντική συρρίκνωση των όγκων στους ασθενείς με καρκίνο. Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Paul Chapman, δήλωσε ότι παρατηρήθηκε ανταπόκριση σε ασθενείς που προηγουμένως δεν είχαν ανταποκριθεί στη χημειοθεραπεία.

Νέες αγωγές, συχνά φαίνονται υποσχόμενες στην αρχή, αλλά σε μετέπειτα μεγαλύτερες δοκιμές μπορεί να έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι ερευνητές που έλαβαν μέρος στη δοκιμή και αυτοί που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τον Καρκίνο που οργάνωσαν το συνέδριο δεν είδαν ποτέ πριν φάρμακο κατά του καρκίνου να δρα τόσο γρήγορα σε τόσο μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Το φάρμακο, PLX4032, είναι το τελευταίο μιας νέας γενιάς φαρμάκων κατά του καρκίνου που μπλοκάρουν τη δράση των γονιδίων που προκαλούν τη νόσο. Αν το φάρμακο φανεί αποτελεσματικό σε μεγαλύτερες δοκιμές έχει τη δυναμική να βοηθήσει τους ανθρώπους των οποίων ο καρκίνος είναι λιγότερο προχωρημένος να ζήσουν μεγαλύτερο διάστημα.

(Πηγή)

1 σχόλια:

All Day News είπε...

Ευχομαι να γινει πραγματικοτητα και βγει στην αγορα το νεο φαρμακο γιατι θα βοηθησει αρκετα ωστε να περιοριστει αυτη η μαστιγα που λεγεται Καρκινος