Το «sexting» έγινε μόδα στους έφηβους

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι ανταλλάσσουν φωτογραφίες του εαυτού τους με άσεμνο περιεχόμενο μέσω των κινητών τηλεφώνων, χωρίς να υποπτεύονται την κακοήθεια μερικών. Συχνά, αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, γνωστή ως «sexting», είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα και να γίνονται αντικείμενο εκφοβισμών και εκβιασμών, όπως προειδοποιεί το Κέντρο κατά της Παιδικής Εκμετάλλευσης και Ηλεκτρονικής Προστασίας (CEOP) της Βρετανίας.

"Δεχόμαστε έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών από το κοινό, τόσο από παιδιά όσο και από γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς", τονίζει η Ελεν Πεν, επικεφαλοής του τμήματος εκπαίδευσης του CEOP.

Ιστοσελίδες παιδεραστών αντλούν επίσης περιεχόμενο από αυτήν την πρακτική, χωρίς να το γνωρίζουν οι αποστολείς, τονίζει το Κέντρο.

"Διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά παράγουν εικόνες του εαυτού τους με σεξουαλικό περιεχόμενο και στη συνέχεια βλέπουμε αυτή τη φυσιολογική τάση του παιδιού για σεξουαλική διερεύνηση να μετατρέπεται σε κοινό κτήμα", προσθέτει.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων, έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο ατόμων ηλικίας 11 - 18 ετών έλαβαν ένα κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ 70% των ατόμων αυτών γνώριζαν ποιός ήταν ο αποστολέας.

Η Ελεν Πεν υπογραμμίζει ότι η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, όπως το bluetooth και η δυνατότητα να στέλνει κανείς μία εικόνα ή ένα βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνει αυτή τη "μόδα" να εξαπλώνεται ραγδαία με απρόβλεπτες συνέπειες.

(Πηγή enet.gr)