Το Χαμόγελο του Παιδιού εγκαινίασε δύο νέα σπίτια στην Καβάλα

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής και ο δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης εγκαινίασαν στο δημοτικό διαμέρισμα Νέας Ηρακλίτσας του Δήμου Ελευθερών δυο νέα σπίτια που εντάχθηκαν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα δυο νεόκτιστα σπίτια έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας είκοσι δύο παιδιών και τα δώρησε μετά θάνατον στο Χαμόγελο του Παιδιού ο Γιάννης Συμεωνίδης. Αυτή τη στιγμή στα σπίτια φιλοξενούνται παιδιά από την Αθήνα που κάνουν στην Καβάλα τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι τα δυο σπίτια βρίσκονται σε μια γειτονιά όπου οι άνθρωποι αγκάλιασαν την προσπάθεια και στηρίζουν με θέρμη το έργο που επιτελείται.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα προμηθευτεί μια αυτοκινούμενη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ειδική για παιδιά και νεογνά που θα λειτουργεί από το ΕΚΑΒ.

Ο νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής ανακοίνωσε πως οι αρχές και οι φορείς της Καβάλας θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της οργάνωσης και θα ενισχύει με κάθε τρόπο το έργο της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο κτίριο της Παιδόπολης θα παραχωρηθούν γραφεία ώστε να εγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Χαμόγελου του Παιδιού στην Καβάλα.

Ο δήμαρχος Ελευθερών τόνισε πως είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, για το λόγο αυτό οι Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ανακατασκευή των σπιτιών προκειμένου να προσαρμοστούν στις ανάγκες των παιδιών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που το λόγο πήρε ο 18χρονος Αλέξανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού. Τόνισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και δεκατέσσερα χρόνια βοηθάει κάθε παιδί, που δυσκολεύεται στη ζωή, να βρει το δρόμο του ώστε με νέες φιλοδοξίες, στόχους και όνειρα να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει τον αγώνα της ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ