Ο καρκίνος «νίκησε» το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ο Γκίμπσον που είχε μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το ψηλότερο σκυλί του κόσμου, πέθανε ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο 7χρονος Γκίμπσον, είχε ύψος 1,07 μέτρα, ενώ όταν στεκόταν στα πίσω του πόδια έφτανε τα 2,16 μέτρα. Ο Γκίμπσον, Μεγάλος Δανέζικος μολοσσός, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες στις 31 Αυγούστου του 2004.

Η αφεντικίνα του Γκίμπσον, ονόματι Σάντι Χολ, από την Καλιφόρνια έμαθε ότι ο σκύλος της είχε καρκίνο τον Απρίλιο και αναγκάστηκε να δεχτεί να του ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του Γκίμπσον δε σταμάτησε εκεί καθώς έπρεπε να υποβληθεί και σε χημιοθεραπείες.

Την περασμένη εβδομάδα η Σάντι ανακάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στα πνευμόνια και στη σπονδυλική στήλη του Γκίμπσον και πως ο καρκίνος δεν επιδεχόταν θεραπεία. Τελικά αποφάσισε να του κάνει ευθανασία την Παρασκευή.

Ο Γκίμπσον είχε εμφανιστεί και σε διάσημα τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα: "The Tonight Show" "The Oprah Winfrey Show" και "The Ellen De Generes Show", ενώ είχε κάνει ένα πέρασμα και από την γιαπωνέζικη τηλεόραση το 2006.

(Πηγή citypress-gr.blogspot.com)