Νεαρός κροκόδειλος ελεύθερος στο Ηράκλειο

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ετρεχαν και δεν έφταναν οι κάτοικοι της περιοχής Καμίνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν βγαίνοντας από τα σπίτια τους βρέθηκαν τετ α τετ με έναν… κροκόδειλο που έκοβε βόλτες ανενόχλητος μπροστά από τις αυλές τους.

Η-αν μη τι άλλο- ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα σκηνή είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, με τους κατοίκους να κλειδαμπαρώνονται πίσω από τις πόρτες τους, φοβούμενοι πιθανή βίαιη επίθεση του αιμοβόρου ερπετού που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έδειχνε ιδιαίτερα… κεφάτο και ζωηρό, αφού κουνούσε συνεχώς τις μασέλες του επιδεικνύοντας τα κοφτερά δόντια του.

Ο νεαρός σε ηλικία κροκόδειλος, που «συνελήφθη» από ειδικό συνεργείο, ήταν καϊμάν (η επίσημη ονομασία του είναι «διοπτροφόρος καϊμάν») και είχε μήκος περίπου 60 εκατοστά, ενώ πιθανολογείται ότι δραπέτευσε από τον ιδιοκτήτη του.


Ο συγκεκριμένος τύπος κροκοδείλου πωλείται από πολλά pet shops που ειδικεύονται σε εξωτικά είδη πανίδας (όπως νυφίτσες, ιγκουάνα και πιθήκους), ενώ οι ιδιοκτήτες τους τα τοποθετούν μέσα σε ενυδρεία, στα οποία τοποθετούν νερό και χαλίκια.

Espressonews.gr