9 κανόνες για ζωή χωρίς στρες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κάθε μέρα συμβαίνουν μικρά, ασήμαντα γεγονότα που μας προκαλούν στρες χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν βρίσκετε τα κλειδιά σας, ξεχάσατε να αγοράσετε γάλα, δεν φορτίσατε το κινητό σας και ένα σωρό άλλα καθημερινά προβλήματα.
Το σώμα σας όμως δυσανασχετεί, οι μύες σας σφίγγονται, σας πιάνει πονοκέφαλος, πιάνεται ο αυχένας σας. Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε κάθε συνήθεια που προκαλεί στρες με μια άλλη η οποία να λειτουργεί ηρεμιστικά.

1 Μένετε χωρίς βενζίνη την τελευταία στιγμή; Φροντίστε να είναι πάντα το ντεπόζιτο γεμάτο μέχρι το 1/4 και βάλτε βενζίνη πριν φτάσει στο κόκκινο ο δείκτης. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το άγχος που σας δημιουργεί η ιδέα ότι δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας όταν το χρειάζεστε.

2 Χάνετε τα κλειδιά σας; Η ιδανική λύση είναι να τα βάζετε πάντα στην ίδια θέση -σε ένα καλαθάκι κοντά στην είσοδο του σπιτιού για παράδειγμα- ώστε να ξέρετε ότι θα τα βρείτε εύκολα και γρήγορα.

3 Μένετε από μπαταρία; Συνηθίστε να βάζετε το κινητό στη φόρτιση κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε.

4 Ανακαλύπτετε ξαφνικά ότι λείπουν βασικά πράγματα για το σπίτι; Αγοράστε παραπάνω ποσότητα από το σούπερ μάρκετ από τα είδη πρώτης ανάγκης και φροντίστε να έχετε πάντα περίσσευμα.

5 Ετοιμα γεύματα. Υπάρχουν στιγμές που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στο ψυγείο. Φροντίστε να υπάρχουν πάντα στην κατάψυξη έτοιμα γεύματα, που να μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.

6 Η σημασία της αναπνοής. Οταν νιώθουμε άγχος το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι ξεχνάμε να αναπνεύσουμε. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το στρες να σας απειλεί, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει. Οι κινήσεις σας θα γίνουν πιο ισορροπημένες και το στρες θα μειωθεί άμεσα.

7 Σηκωθείτε νωρίς. Ξυπνήστε νωρίτερα από την υπόλοιπη οικογένεια για να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να ξεκινήσετε την ημέρα με καλή διάθεση. Αξίζει τον κόπο και σας εξασφαλίζει ενέργεια που θα διαρκέσει όλη μέρα.

8 Μην τρώτε στο πόδι. Η ώρα του φαγητού είναι ιερή και δεν πρέπει να την αμελούμε. Διακόψτε τη δουλειά σας για μισή ώρα ώστε να φάτε με ησυχία. Φροντίστε να κάθεστε πάντα στο τραπέζι και να απολαμβάνετε το γεύμα σας, ακόμα κι αν τρώτε ελαφρά. Μην κάνετε τίποτε άλλο εκείνη την ώρα, συγκεντρωθείτε μόνο στο φαγητό, στη γεύση και στην απόλαυση.

9 Λίστα για τα ψώνια. Αν γυρίζετε από το σούπερ μάρκετ με τις σακούλες γεμάτες με πράγματα, αλλά έχετε ξεχάσει αυτά που χρειάζεστε, η λύση είναι να φτιάχνετε πρώτα μια λίστα με τα ψώνια. Ετσι θα αποφύγετε τα περιττά έξοδα και θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι.

πηγή