Πέθανε νεογέννητο με δύο κεφάλια στο Μπαγκλαντές

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Την τελευταία του πνοή άφησε το μωρό που γεννήθηκε με δύο κεφάλια στο Μπαγκλαντές. Ο Κίρον ήταν μόλις τεσσάρων ημερών και αρχικά φαινόταν υγιής.
Οι γονείς του αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στο σπίτι τους – παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών -, καθώς δεν είχαν χρήματα για να επιτρέψουν τη νοσηλεία του.

«Θέλαμε να μεταφέρουμε το νεογέννητο σε ένα νοσοκομείο στη Ντάκα, ωστόσο η οικογένεια είναι τόσο φτωχή για να πληρώσει τα έξοδα, και έτσι το πήραν στο σπίτι, όπου και πέθανε» δήλωσαν οι γιατροί του μαιευτηρίου.

Όπως εξήγησαν, το μωρό «γεννήθηκε από ένα έμβρυο, όμως υπήρξαν κάποιες γεννητικές ανωμαλίες (…) Είχε ένα στομάχι και τρεφόταν κανονικά από τα δύο του στόματα». Ο Κίρον γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα με καισαρική στην πόλη Κεσομπούρ λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ντάκα.

Στο άκουσμα της είδησης για την τερατογένεση, περίπου 150.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην κλινική για να δουν από κοντά το μωρό. Πολλοί μάλιστα έφεραν και χρήματα στο νοσοκομείο για να ενισχύσουν την οικογένεια.

Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία, προκειμένου το πλήθος να μην ποδοπατήσει το μωρό και την 22χρονη μητέρα του, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο.

Τόσο στο Μπαγκλαντές όσο και στην Ινδία, τα μωρά που γεννιούνται με σωματικές ανωμαλίες λατρεύονται ως ζωντανοί θεοί.

(Πηγή)