Διαβάστε το : Το όνειρο της ευτυχίας !

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Αν υπάρχει ένα όνειρο το οποίο μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι του κόσμου, πλούσιοι και φτωχοί, αυτό είναι σίγουρο... το όνειρο της ευτυχίας παρόλο που για κάθε άτομο σημαίνει κάτι διαφορετικό. Κι αν το ερώτημα του τι είναι ευτυχία κάποτε απασχολούσε μόνο τους φιλοσόφους, σήμερα απασχολεί ψυχολόγους, κοινωνιολόγους κι οικονομολόγους, καθώς η κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Ωστόσο, ένας σχετικά νέος κλάδος της Ψυχολογίας, η Ρositive Ρsychology (θετική ψυχολογία), η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του '90, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει τα «συστατικά» της ευτυχίας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ό,τι κατά την άποψη των επιστημόνων, που πρόσκεινται σε αυτή τη νέα σχολή, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πώς να γίνουν ευτυχισμένοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα διεξήχθη στη Βρετανία το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα το οποίο έχει γίνει ποτέ, με θέμα την ευτυχία. Εξι ειδικοί επέλεξαν 50 εθελοντές από την πόλη Σλάου, με στόχο να τους κάνουν ευτυχέστερους. Το πείραμα πέτυχε και τα αποτελέσματά του προκειται να προβληθούν τον ερχόμενο μήνα στην εκπομπή ΒΒC2 «Μaking Slough Ηappy». Κ Τo γεγονός ότι το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, σημαίνει ότι για πρώτη φορά αποδεικνύεται και στην πράξη η άποψη της θετικής Ψυχολογίας.

Οι πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι συνήθως πιο κοινωνικοί και πιο ευχάριστοι από τους υπολοίπους, αλλά κατά τα άλλα η ζωή τους δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτή των λιγότερο ευτυχισμένων. Δεν είναι ούτε πιο όμορφοι ούτε πιο επιτυχημένοι από τους υπολοίπους, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η ανώτερη εκπαιδευση κι ο πλούτος παίζουν ελάχιστο ρόλο.

Μελετώντας αυτούς τους ανθρώπους, οι ψυχολόγοι κατάφεραν να αναλύσουν τα μυστικά της ευτυχίας. Ενας ευτυχισμένος γάμος αποτελεί το πιο βασικό συστατικό.

Ενας μεγάλος κύκλος φίλων βοηθά επίσης σημαντικά, όπως άλλωστε κι η εθελοντική εργασία ή η ενασχόληση με έναν ανώτερο σκοπό, όπως η πολιτική ή η θρηκεία.

Ενας ακόμη παράγοντας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάποιος ένα πρόβλημα. Οι λιγότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν με απαισιοδοξία ακόμη και τα πιο απλά προβλήματα.

Με λίγη καλή προσπάθεια όμως μπορεί ο καθένας να «προγραμματίσει» τη σκέψη του να βλέπει τη θετική όψη κάθε προβλήματος.

Για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

1. Κάντε σεξ. Αυξάνει την παραγωγή των ορμονών της ευτυχίας κατά 200%
2. Σβήστε την ΤV. Τα περισσότερα σίριαλ προκαλούν ήπια κατάθλιψη.
3. Καταναλώνετε υδατάνθρακες. Αυξάνουν τη σερετονίνη, τον νευροδιαβιβαστή ο οποίος ρυθμίζει τη διάθεση. Τα ζυμαρικά και τα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή.
4. Επικοινωνείτε συχνά με τον/την σύντροφό σας στη διάρκεια της ημέρας, έστω και με SΜS.
5. Χαμογελάτε. Ενθαρρύνει την παραγωγή χημικών ουσιών που βελτιώνουν τη διάθεση.
6. Πάρτε τηλέφωνο τους φίλους σας.
7. Απολαύστε τις χαρές της ζωής. Σε περιόδους μεγάλου στρες, ανακαλέστε στη μνήμη σας χαρούμενες στιγμές με φίλους.
8. Περπατάτε 1.5 χλμ. κάθε μέρα. Η άθληση προκαλεί ευφορία.
9. Επιλέξτε ένα ευχάριστο επάγγελμα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι πιο ευτυχισμένοι είναι οι κομμωτές, οι υδραυλικοί και οι μηχανικοί.
10 Προσφέρετε εθελοντική εργασία στο δήμο ή την κοινότητά σας.

πηγή eportal.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ. Ευτυχισμένη δυστυχία. Η μελωδία της δυστυχίας ή της "Ευτυχίας".

ΔΥΣΤΥΧΩΣ: Όταν ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ και τώρα που ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..!!
Κοκτέιλ Περί ΕΥΤΥΧΙΑΣ: Τρέξτε να προλάβετε την ζωή πριν το τέλος της, (πριν την απόσυρση σας).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ: Αλλά ΜΟΝΟΝ η ΕΞΑΛΕΙΨΗ της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!!

@ Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α: Κανένα πράγμα σε αυτόν τον πλανήτη δεν χαίρεται από ευτυχία, αλλά από την πρόσχαρη ΕΞΑΛΕΙΨΗ της δυστυχίας του.
Όσοι έχουν το βιβλίο σελίδα ( 14 )
Όσοι σε ηλεκτρονική μορφή στο ( $5 )
http://users.otenet.gr/~tzinis/b5-filosofia.htm
===============
Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr