Νικήστε το κρυολόγημα με πρόγραμμα σε μία μέρα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Το ρολόι μπορεί να αποδειχθεί ο μεγάλος μας σύμμαχος στη μάχη κατά των κρυολογημάτων αλλά και των ιώσεων. Οι ειδικοί κατάρτισαν έναν ωρολόγιο οδηγό για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας, αλλά και να νικήσουμε τα μικρόβια σε περίπτωση που αυτά προλάβουν να τον πλήξουν.

8.00 π.μ.: Καταναλώστε ένα αντι-ιικό πρωινό.
Ερευνα στην Ολλανδία έδειξε ότι ένα πλούσιο πρωινό νωρίς το πρωί αυξάνει τα επίπεδα του αντι-ιικού παράγοντα «ιντερφερόνη Γ» στο αίμα κατά 450%!

9.00 π.μ.: Πάρτε ένα χάπι εχινάκειας.
Το φυτικό αυτό εκχύλισμα μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων από το κοινό κρυολόγημα κατά 58%. Θα πρέπει, ωστόσο, να μην πάρετε αυτό το συμπλήρωμα για πάνω από δύο εβδομάδες καθώς, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, η μεγάλης διάρκειας λήψη του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

10.00 π.μ.: Στρεσάρετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
«Μικρές δόσεις στρες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα» εξηγεί ο καθηγητής Τζιμ Χορν από το Loughborough University. «Οταν στρεσαριζόμαστε, απελευθερώνουμε τις ορμόνες κορτιζόλη και αδρεναλίνη, που προειδοποιούν τον οργανισμό ότι απειλείται από μόλυνση».

11.00 π.μ.: «Ασκήστε» τα λευκά αιμοσφαίρια.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι τα πιο δραστήρια άτομα είχαν 25% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού στη διάρκεια ενός χρόνου σε σχέση με όσους την έβγαζαν στον καναπέ. «Η άσκηση αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων» εξηγεί ο Charles Matthews, επικεφαλής της μελέτης.

1.00 μ.μ.: Καταναλώστε μερικές πρωτεΐνες.
Καταναλώστε άπαχο κοτόπουλο αντί για μια σούπα λαχανικών, γιατί οι πρωτεΐνες «χτίζουν» τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και τις ορμόνες που απαιτούνται για την έγκαιρη ανοσολογική απάντηση.

3.00 μ.μ.: Πιείτε ένα «ιοκτόνο» ρόφημα.
Αντικαταστήσετε τον απογευματινό καφέ με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό το αφέψημα σταματάει τον πολλαπλασιασμό του αδενοϊού.

4.00 μ.μ.: Πετάξτε τα χαρτομάντιλα μετά τη χρήση.
Οι κοινοί ιοί του κρυολογήματος και της γρίπης έχουν ζωή 48 ωρών και παραμένουν πάνω στα μισοχρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα, αν μετά τη χρήση τους τα βάλετε στην τσέπη ή την τσάντα σας.

6.00 μ.μ.: Βάλτε το κασκόλ και στη μύτη!
Οι γιατροί πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρείται ζεστή και η μύτη, γιατί αποτελεί την πρώτη γραμμή του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στους ιούς.

Μεσάνυχτα: Επαναφορτίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ενας οκτάωρος ύπνος αυξάνει κατά 40% την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, πολλαπλασιάζοντας τα κύτταρα μάχης κατά των ιών.