Οργή για τη σφαγή της εγκύου μέσα σε γερμανικό δικαστήριο

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Αίγυπτο αλλά κι όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, κι ενώ η 32χρονη Μαρουά αλ Σερμπίνι ήταν έτοιμη να καταθέσει σε δικαστήριο της Δρέσδης κατά του γείτονά της, δέχτηκε 18 μαχαιριές από τον ίδιο μπροστά στα μάτια του συζύγου της αλλά και του τρίχρονου γιου της. Η Σερμπίνι ήταν έγκυος, σχεδόν 4 μηνών, στο δεύτερο παιδί της. Ο σύζυγός της, Ελουί Οκάζ, έτρεξε για να τη βοηθήσει αλλά ο κατηγορούμενος επιτέθηκε και σ' εκείνον.

Μάλιστα, ένας από τους άνδρες της ασφάλειας, τον πέρασε αρχικά για τον δράστη και τον πυροβόλησε στο πόδι. Ο Οκάζ βρίσκεται σήμερα σε σοβαρή κατάσταση σε γερμανικό νοσοκομείο.

Η Σερμπίνι κηδεύτηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

«Οι Γερμανοί είναι εχθροί του Θεού»

«Δεν υπάρχει παρά ένας Θεός και οι Γερμανοί είναι εχθροί του Θεού», φώναζαν σήμερα, κατά την κηδεία της, φίλοι και συγγενείς. «Θα πάρουμε εκδίκηση για την δολοφονία της», δήλωσε ο αδερφός της Τάρεκ ελ Σερμπίνι.

Η Σερμπίνι είχε κινηθεί δικαστικά κατά του γείτονά της γιατί την είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτη» επειδή φορούσε μαντίλα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του δικαστηρίου, Κριστιαν Αβενάριους, ο δολοφόνος που βρίσκεται στα χέρια των γερμανικών αρχών, νιώθει βαθύ μίσος για τους μουσουλμάνους και είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία από τη Ρωσία το 2003.

πηγή