Δίλλημα 50χρονου να πουλήσει το νεφρό ή το παιδί του

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μπροστά σε ένα απίστευτο δίλλημα βρέθηκε ένας 50χρονος άνδρας από το Πακιστάν.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διαμένει ο Mohammed Iqbal και η οικογένειά του, του πρότεινε δύο εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να τον ξεχρεώσει. Να πουλήσει το παιδί του ή το νεφρό του.

Όπως αποδεικνύει το άκρως κατατοπιστικό video,(δείτε το στην συνέχεια) ο άτυχος άνδρας επέλεξε να πουλήσει το νεφρό του, παρόλο που η πώληση μοσχευμάτων απαγορεύεται στη χώρα, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε, μόλις, το 2007.

Ωστόσο η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι μοναδική, καθώς αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη στη χώρα.



Ο Rab Nawas, ο οποίος βυθίστηκε στα χρέη όταν δανείστηκε χρήματα για να παντρευτεί, αλλά και για τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του και των παιδιών του, βρέθηκε αντιμέτωπος με το ίδιο δίλλημα, ωστόσο, αυτός είχε περισσότερες επιλογές, καθώς ο πιστωτής συμβιβαζόταν και με την αγορά της συζύγου του.

Και αυτός επέλεξε να πουλήσει το νεφρό του. «Δεν είχα βοήθεια από κανέναν. Τι μπορούσα να κάνω; Να πουλήσω τα παιδιά μου; Να πουλήσω τη γυναίκα μου; Καλύτερα το νεφρό μου».
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης του Πακιστάν να καταπολεμήσει αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα, με τη θέσπιση του απαγορευτικού νόμου, η χώρα εξακολουθεί να παραμένει στις πρώτες θέσεις της λαθρεμπορίας οργάνων.

(Πηγή: madata.gr)