"Έφυγε" η 19χρονη αθλήτρια του χάντμπολ Χριστίνα Χριστοδούλου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αυξέντιο Ξάνθης η Χριστίνα Χριστοδούλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η νεαρή κοπέλα υπήρξε ταλαντούχα αθλήτρια του χάντμπολ και αγωνιζόταν στην ΑΕΠ Ξάνθης, ενώ το 2007 είχε κληθεί στην εθνική νεανίδων.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, σε προπόνηση της ομάδας της, υπέστη κάταγμα στο χέρι και στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έπασχε από καρκίνο στα οστά.

Στη συνέχεια, η Χριστοδούλου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Παρίσι, της τοποθετήθηκε τιτάνιο, όμως μετά από δύο χρόνια έχασε τη μάχη με την ασθένεια.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρευρέθησαν πολλές παίκτριες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ανάμεσά τους και η διεθνής Στέλλα Βασιλειάδου (που φέτος μεταπήδησε από την ΑΕΠ Ξάνθης στον Αρη Θεσσαλονίκης), η οποία ζήτησε και πήρε άδεια από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, καθώς μετέχει στο καμπ της εθνικής γυναικών στο Κιλκίς.

Επίσης, το «παρών» στην κηδεία έδωσαν και παίκτριες της ομάδας μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης, στην οποία είχε αγωνιστεί για ένα διάστημα η εκλιπούσα, καθώς και η αντιδήμαρχος Ξάνθης και πρώην πρόεδρος της ΑΕΠ, Σοφία Καραγιαννίδου.

(Πηγή)