Στο απόγειο οι δίσκοι του Μ. Τζάκσον μετά το θάνατό του

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι δίσκοι του Μάικλ Τζάκσον κατέλαβαν τις πρώτες 15 θέσεις του καταλόγου με τους δίσκους που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα Amazon.com.

Η επανέκδοση του "Thriller", η οποία κυκλοφόρησε το 2008 με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ομώνυμης μουσικής συλλογής, είναι το άλμπουμ που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ ακολουθούν το "Off the Wall" (1979) και το "Bad" (1987).

Στον εκλιπόντα βασιλιά της ποπ κατακυρώνεται εξάλλου η πρώτη θέση στο iTunes της Apple, την πλατφόρμα τηλεχρέωσης για κατέβασμα τραγουδιών από το Ίντερνετ, με 6 άλμπουμ του να έχουν ανέβει στο Top 10.

Μπεστ σέλερ είναι το άλμπουμ "The Essential" (2005), το οποίο προηγείται των "Thriller" και "Off the Wall". Φόρο τιμή στον τραγουδιστή θα αποτίσει εξάλλου αυτό το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τις συναυλίες που θα γίνουν στο πλαίσιό του, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 50 ετών σε νοσκομείο του Λος Άντζελες, όπου εισήχθη εκτάκτως έπειτα από ανακοπή.

tbxs.gr