Έφυγε ο "κακός" του ελληνικού κινηματογράφου.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ο «καλύτερος κακός» του ελληνικού κινηματογράφου, ο Σπύρος Καλογήρου, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στα 87 του χρόνια, ενώ νοσηλευόταν από τις αρχές του Μαϊου, εξαιτίας εγκεφαλικής λοίμωξης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στον Αγιο Μελέτιο στα Σεπόλια, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Ωρωπού. Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να καταθέσουν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Ο Σπύρος Καλογήρου ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1955 παίζοντας στην ταινία «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας». Από τότε πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 60 ταινίες, με τελευταία αυτή του Νίκου Περάκη «Η Λίζα και οι άλλοι».

Στο θέατρο έπαιξε σε ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου έργα κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων, αλλά και θέατρο του παραλόγου και επιθεώρηση. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και πρωτοεμφανίστηκε το 1955 με το έργο «Ερωτόκριτος». Το 1956 τού απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζίμης ο τίγρης».

Με την Ευαγγελία Σαμιωτάκη, επίσης ηθοποιό, ήταν παντρεμένος από το 1952 και απέκτησαν ένα γιό.

Πηγή kathimerini.gr