Γυμναστική στην παραλία

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνδυάσει την παραλία με χαλάρωση και ξεκούραση και η ιδέα για άσκηση να μας τρομάζει, λίγες όμως ασκήσεις μέσα στη θάλασσα ή στην αμμουδιά μπορούν να γίνουν σε ελάχιστο χρόνο και να σας κάνουν να διατηρήσετε το αίσθημα χαλάρωσης ολόκληρη την ημέρα ενώ παράλληλα θα έχετε γυμναστεί.

Οι ασκήσεις στο νερό είναι ασφαλέστερες για τις έγκυες γυναίκες αφού το βάρος του σώματος μειώνεται, οι κινήσεις επιβραδύνονται και οι πιθανότητες για τραυματισμούς μειώνονται. Πάρτε το απόφαση και σηκωθείτε από την ξαπλώστρα, ενεργοποιηθείτε και κάντε αυτές τις απλές ασκήσεις.

Στην αμμουδιά

Μπορείτε να παίξετε βόλεϊ με ή χωρίς φιλέ, ρακέτες με που θα δυναμώσουν τα πόδια, τα χέρια, η πλάτη αλλά και οι κοιλιακοί σας.

Επίσης, μπορείτε να τρέξετε στην παραλία το πρωί ή αργά το απόγευμα, αφού τότε έχει λιγότερο κόσμο αλλά και ζέστη. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη ράβδο για να γυμνάσετε τα χέρια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς.

Αν πάτε σε οργανωμένες παραλίες, μπορείτε να νοικιάσετε wind surf ή σκι θαλάσσης, που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα.

Στη θάλασσα ή στην πισίνα

Τεντώστε τα χέρια μπροστά με τις παλάμες να κοιτάνε η μια την άλλη και ενώστε τις με γρήγορες κινήσεις, με αυτήν την άσκηση θα γυμνάσετε τους ώμους, το στήθος και το πάνω μέρος της πλάτης.

Για να γυμνάσετε τρικέφαλους, στήθος, σταθείτε σε βαθύ κάθισμα ενώ τα χέρια είναι τεντωμένα μπροστά από το σώμα με τις παλάμες κάθετα στο νερό. Σπρώξετε το νερό με γρήγορες κινήσεις.

Μια ακόμη άσκηση για τα χέρια. Λυγίζετε και τεντώνετε τους καρπούς με έντονες κινήσεις. Τα χέρια είναι μέσα στο νερό, οι παλάμες τεντωμένες και οι αγκώνες σε ορθή γωνία.

Παίξτε μποξ! Γρήγορες κινήσεις μπρος και πίσω μέσα στο νερό.

Στηριχτείτε στο ένα πόδι και ανεβάζετε το άλλο λυγισμένο ή τεντωμένο και το κατεβάζετε γρήγορα.

Στηριχθείτε με τα χέρια στο στρώμα και κάντε ψαλιδάκια με τα πόδια στην επιφάνεια του νερού, για να γυμνάσετε τους προσαγωγούς σας.

Μην ξεχάσετε και τους κοιλιακούς. Κάντε ποδήλατο με την παρέα σας.

Προσοχή!

Ρωτήστε τον γιατρό σας αν επιτρέπεται να γυμναστείτε.

Εάν έχετε προβλήματα υγείας, πόνους στη μέση, οι ασκήσεις αυτές απαγορεύονται.

Να τρώτε 3 ώρες περίπου πριν την άσκηση.

Αποφύγετε να γυμναστείτε μετά από πολύωρη παραμονή στον ήλιο.

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και επιλέξτε ώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

otherside.gr