Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και στο Ηράκλειο

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχει απλώσει τα δίχτυα του και στο Ηράκλειο ενώ τα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο προκαλούν σοκ.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη ενός 39χρονου Ηρακλειώτη από άνδρες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι και δισκέτες οι οποίοι και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών.

Ακόμα και έμπειροι αστυνομικοί έπαθαν σοκ όταν αντίκρισαν το υλικό, ωστόσο έκαναν γνωστό πώς τελικά στις ταινίες της ντροπής που κατέσχεσαν δεν πρωταγωνιστούν παιδιά από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40μελές κύκλωμα που διακινεί βίντεο και φωτογραφίες με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι υπολογιστές του πασίγνωστου κερκυραίου έδωσαν στους αστυνομικούς πολύτιμα στοιχεία και ήδη ο πρώτος ύποπτος για σχέσεις με το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ένας άντρας από την βόρεια Ελλάδα, ανακρίνεται.
Αποκωδικοποιώντας ένα ηλεκτρονικό ίχνος, με επιχείρηση αστραπή, άντρες της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν στην Κέρκυρα τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, έναν 37χρονονο, γόνο ιστορικής οικογένειας.
Εν αναμονή της απολογίας του, οι αστυνομικοί από τα στοιχεία που συνέλεξαν, στοχοποίησαν 40 υπόπτους σε 25 πόλεις .

Πηγή:2810.gr