Τα δίδυμα παιδιά της κόρης της γέννησε στο Αρεταίειο μία 50χρονη

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τα παιδιά της κόρης της γέννησε το περασμένο Σάββατο στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου μία 50χρονη γυναίκα. Η παρένθετη μητέρα κυοφόρησε τα δίδυμα, καθώς η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο Ροκιτάνσκι, δηλαδή γεννήθηκε χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο παρά μόνο με ωοθήκες.
Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για την πρώτη γέννηση παιδιών στην Ελλάδα με παρένθετη μήτρα, από μητέρα η οποία δεν διέθετε κόλπο και μήτρα- ανάλογοι τοκετοί έχουν γίνει μόνο τρεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι τρεις στη Βρετανία. Γεννήσεις με δανεική μήτρα έχουν γίνει πολλές τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες Τετάρτη, η παρένθετη μητέρα δήλωσε ότι ήταν δική της, και όχι της κόρης της, η ιδέα να προχωρήσουν στο πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα. Τόνισαν, πάντως, πως δεν θέλουν να δημοσιευθούν περισσότερα στοιχεία για την οικογένειά τους καθώς προέρχονται από μια μικρή επαρχιακή πόλη. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε η παρένθετη μητέρα απομονώθηκε για επτά μήνες από τον περίγυρό της ώστε να μην αντιληφθεί κανείς ότι κυοφορεί τα παιδιά της κόρης της.

Τα μωρά -ένα αγοράκι βάρους 1.950 γραμμαρίων και ένα κοριτσάκι 1.760 γραμμαρίων- γεννήθηκαν πρόωρα έπειτα από κύηση 32 εβδομάδων με καισαρική τομή. Τα δίδυμα νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Newsroom ΔΟΛ
Ευχαριστώ την φίλη μου Φωτεινή για την αποστολή του άρθρου