Σε κάθε παιδί στις ΗΠΑ αντιστοιχούν 11 ηλεκτρονικές συσκεύες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν τουλάχιστον έντεκα ηλεκτρονικές συσκευές το καθένα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση με τον τίτλο «Παιδιά και ηλεκτρονικά Παιχνίδια» της εταιρείας NPD Group.

Στην κατηγορία των ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν τα παιδιά στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται κονσόλες για βιντεοπαιχνίδια, πολυλειτουργικά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα του NPD Group, η τάση κατοχής πολυάριθμων ηλεκτρονικών συσκευών δεν αναμένεται να αντιστραφεί καθώς περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών γονέων θα αγοράσουν στα παιδιά τους και φέτος τουλάχιστον μια ακόμη ηλεκτρονική συσκευή. Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε μέσω Ιντερνετ σε δείγμα 3.212 πολιτών άνω των 23 ετών, με τουλάχιστον από ένα παιδί ηλικίας από 4 έως 14 χρόνων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι γονείς αγοράζουν ηλεκτρονικά στα παιδιά τους με γνώμονα τη μάθηση. Αντίθετα, οι μεγαλύτερης ηλικίας γονείς αγοράζουν για τα παιδιά τους ηλεκτρονικές κάμερες ή φορητά πολυτηλέφωνα με γνώμονα κυρίως τη ψυχαγωγία.

Από τα στοιχεία της σφυγομέτρησης προκύπτει ότι ένα στα τέσσερα παιδιά στις ΗΠΑ διαθέτει τη δική του ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών. Για τα κοριτσάκια, αναφέρεται ότι αρέσκονται περισσότερο στα κινητά πολυτηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχέση με τα αγόρια. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η έρευνα καταλήγει ότι τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών θέλουν να έχουν κινητά πολυτηλέφωνα με δυνατότητες ανταλλαγής βίντεο και φωτογραφιών.

πηγή enet.gr