ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ R.E.D.S.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

«Η μόνη βιώσιμη λύση»

Η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Λεβαντή, εξήγησε στους επιφυλακτικούς πολίτες τους λόγους για τους οποίους η πρόταση της εταιρίας μοιάζει με… μονόδρομο



Συναντηθήκαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος» μετά από πρόσκληση που οι ίδιοι απηύθυναν, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Παλλήνης για το θέμα της ανέγερσης του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στο κτήμα Καμπά.
Ήδη, η πρωτοβουλία πολιτών έχει εκφράσει την αντίθεση της στην κατασκευή του έργου. Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι έντονοι διάλογοι και η ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα σχέδια για την ανάπτυξη του κτήματος. Παρόντα ήταν μέλη και του ΦΕΣ (φιλοπρόοδου εξωραϊστικού συλλόγου) «Η Κάντζα».
Παράλληλα, είχε προσκληθεί και ο αρχιτέκτων Δορύλαος Κλαπάκης, ο οποίος υποκίνησε την διαδικασία καταγγελίας των παρατυπιών σχετικά με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου «Mall», στο Μαρούσι, που οδήγησε και στην καταδίκη του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Τζανίκου. Ο κ. Κλαπάκης επεδίωξε άκαιρα μία μηχανιστική ταυτοποίηση των περιπτώσεων του «Mall» και του κτήματος Καμπά, χωρίς όμως να έχουν καμία νομική, χωροταξική και περιβαλλοντική σχέση μεταξύ τους, αφού το «Mall» ανεγέρθη με το καθεστώς του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, ανέφερε το νομικό πλαίσιο, που κινείται η όλη διαδικασία και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ίχνος παρατυπίας». Εξέφρασε την πολιτική του άποψη και τις επιφυλάξεις του γύρω από τέτοιου είδους επενδύσεις και δεσμεύτηκε να απαντήσει μετά τη σύγκληση του συνδυασμού.


Διαβάστε την συνέχεια στον

2 σχόλια:

Γιωργο δεν ξερω ποια ηταν η πηγη σου αλλα τα παραπανω περιεχουν πολλες ανακριβειες. Ουτε 'ακαιρα', ουτε 'μηχανιστικη ταυτοποιηση επεδιιωξε ο κος Κλαπακης και την τοποθετηση του μονο αρνητικα δεν την αντιμετωπισαν οι παρευρισκομενοι. Τουλαχιστον οι περισσοτεροι.
Επισης το κυριο συμπερασμα ηταν η αντιθεση της συντριπτικης πλειοψηφιας με τη δημιουργια του Εμπορικου Κεντρου και η διαθεση για να βρεθουν τροποι να αποτραπει η κατασκευη του. Η τοποθετηση της κυριας Λεβαντη σε διαφορετικη κατευθυνση μεν αλλα οχι αυτη που καθορισε την συναντηση.

Ευχαριστω

Δημητρης Κοτρωνης

Αναδημοδιευση από την εφημερίδα Δημότης ηταν το άρθρο.