Σοκ: Όργιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσήματων στους εφήβους

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

b13-300x216 Αγόρια και κορίτσια μπορεί να συζητούν με τους φίλους τους για τον έρωτα, οι έρευνες όμως δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις και είναι εκτεθειμένα ακόμα και σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μόνο το 30% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και μόνο το 50% σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Το 23% των εφήβων κοριτσιών είναι θετικές σε υψηλού κινδύνου HPV, τον ιό των κονδυλωμάτων και το 54% έχουν εκτεθεί στον ιό.

Ταυτόχρονα άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αρκετές φορές η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων οδηγεί σε σχολική αποτυχία, πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, μη ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα και άλλες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου όπως χρήση καπνού, αλκοόλ, επικίνδυνη οδική συμπεριφορά και πολλά άλλα.

Πολλοί επιστήμονες αποδίδουν το θέμα στο τρόπο σκέψης των εφήβων που ενδιαφέρονται  μόνο για το παρόν χωρίς να έχουν αναπτύξει την σκέψη των μελλοντικών επιπτώσεων.

Άλλοι το αποδίδουν στη μη επαρκή επικοινωνία γονέων και παιδιών ακόμα και στην εκπαίδευση.

Υψηλή είναι και η συχνότητα με την οποία ακόμη και 13χρονες κοπέλες καταφεύγουν στα «χάπια της επόμενης ημέρας», με την έννοια της προφύλαξης να φαντάζει τελείως ανοικεία.

Οι γυναικολόγοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την ηλικία που ξεκινούν τη σεξουαλική δραστηριότητα τα κορίτσια και τα αγόρια στην Ελλάδα, τα οποία παρότι έχουν για… δεύτερο σπίτι τους το Ίντερνετ και αγνοούν εντελώς την προφύλαξη.

Newsbomb.gr